A tavaszi időszakban három helyszínen összesen 71 településről, 15 vármegyéből és Budapestről érkező 1307 résztvevő, 75 pontgyűjtő állomáson 17362 aktivitást végezve sportolt a regionális Szépkorúak sportfesztiválja eseményeken.

Örömtánc és vidámság Szolnokon

A nyitó esemény február 14-én Szolnokon valósult meg, ahol a lelkes résztvevők megtöltötték a Szolnoki Tiszaligeti Városi Sportcsarnokot. dr. Tóth Miklósné Ági – Mozgásélmény szenioroknak Program kedvelt oktatója – közös bemelegítő tornája méltó nyitánya volt a fantasztikus rendezvénynek. A folyamatos örömtánc foglalkozások, a számtalan kipróbálható mozgásforma mindenki arcára vidámságot és örömet csalt. A csarnok minden része megtelt mozgásformákkal és szűrőprogramokkal. A látogatók egy igazán jó hangulatú és mozgásban gazdag napot tölthettek el kortársaik körében.

Felhőtlen mosolygós sportolás Sopronban

A hűség és a szabadság városában március 13-án a környék szeniorjai megtöltötték a Novomatic Aréna nagy- és kistermét. Játékos foglalkozások, Fittségi teszt, az elmaradhatatlan örömtánc és 3-1-2 Meridiántorna adott élményt a résztvevőknek. A pecsétgyűjtés lehetősége itt is adott volt a sportolni vágyó régebb óta fiataloknak így színes kis füzetekkel aktivitásra bíztattuk a résztvevőket. A mozgásformák kipróbálása és az állomásokon elvégzett feladatok után a füzetek megteltek pecsétekkel, amivel részt vehettek a sorsoláson. A szerencsések az élményeken túl ajándékokkal is gazdagodhattak.

Boldogság Világnapja Tatabányán

A programsorozat záró állomásán Tatabányán a Földi Imre Sportcsarnok vendégszeretetét élvezhették a régebb óta fiatal korosztály tagjai. A Boldogság Világnapján úgy véljük sikerült a legtöbb résztvevő arcára gyermeki mosolyt varázsolni a játékos sportprogram megrendezésével. Itt is számtalan mozgásforma kipróbálására volt lehetőség. A résztvevők között találkozhattunk olyannal, aki „triplázott”, ez is azt mutatja, hogy nagy szükség van az ilyen típusú rendezvényekre a szépkorúak körében.

A program az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.

Az események a MASPORT és a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség és a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség szervezésében valósultak meg.