Tagfelvétel

A Magyar Szabadidősport Szövetség

tagjai közé várja Magyarország lakosságának rendszeres sportolásáért tenni kész sportszervezeteket, cégeket és magánszemélyeket.

A Magyar Szabadidősport Szövetség 31 éves működése alatt a szakterületünket, a szabadidősportot számos fontos területen képviselte (Sporttanács, Wesselényi Miklós sportközalapítvány, Nemzeti Szabadidősport Szövetség, Magyar Olimpiai Bizottság stb.), és képviseli (Nemzeti Diák- Hallgatói és Szabadidősport Szövetség). Tagjai vagyunk a szabadidősport világszervezetének a TAFISA-nak (a TAFISA 2015. évi világkongresszusát vendéglátóként szövetségünk rendezte Budapesten), valamint az EFCS-nek (Európai Munkahelyi Sportszövetség).

A Magyar Szabadidősport Szövetség a szabadidősport szektor fejlesztésének elkötelezettje, küldetése a lakossági sport szervezeteinek érdekképviselete, a piac bővítése, a testkultúra fejlesztése, a lakosság sportolását kiszolgáló szolgáltatási szektor bővítése, fejlesztése.

Célunk, hogy meghatározzuk azokat a legjelentősebb kitörési pontokat, ahol munkánkkal, tevékenységünkkel pozitívan befolyásolhatjuk a szabadidő sportolás fejlődését.

Sorainkba várjuk mindazokat a szervezeteket, akiknek fontosak ezek az értékek, a szövetség céljaival, feladataival azonosulni, és azért tenni is tudnak. Így különösen a megyei és megyei jogú városi szabadidősport szövetségeket, a szakterületen kiemelkedő jelentőséggel bíró, tevékenységét országos szinten folytató sportszervezeteket, valamint azokat a magánszemélyeket, akik a szakterülettel összefüggésben folytatják tevékenységüket.

A tagsághoz számos olyan elem kapcsolódik, amely, ha csak közvetett előnyökkel is jár, mégis jelentősen segítheti a tagok céljainak megvalósítását.

Melyek ezek az előnyök:

 • A tagok a szövetség – konkrétan a szövetség központi irodája – által nyújtott szolgáltatásokat minden esetben jelentős kedvezménnyel vehetik igénybe;
 • A tagok a szövetség tanfolyamain, konferenciáin, egyéb szakmai rendezvényein kedvezményesen vehetnek részt, egyes programokon ingyenesen. Túljelentkezés esetén a tagok előnyt élveznek;
 • A szövetség törekszik a sajtón keresztül is minél szélesebb körben terjeszteni a rendszeres sportolás, a szabadidősport eszméjét. A szövetség tevékenységének visszhangja, elismertségének növekedése közvetett módon a tagok pozitív megítélésére, elismertségére is hatással van;
 • A szövetség információszerzésre és kapcsolatépítésre lehetőséget adó fórumként is működik. A tagok a szövetség írott és elektronikus hírleveleiből, kiadványaiból, honlapjairól folyamatosan információt kaphatnak szabadidősporttal kapcsolatos eseményekről, hírekről, szakmai eredményekről, együttműködési lehetőségekről, ugyanakkor a tagok egymás közötti kommunikációja is felerősödik;
 • A tagok a szövetségi programokon megismerhetik a kormányzati döntéshozókat és véleményüket;
 • A tagok használhatják a „Magyar Szabadidősport Szövetség tagja” címet, és a szövetség emblémáját feltüntethetik;
 • A szövetség évente 2 rendes közgyűlést, továbbképzéseket szervez;
 • A tagok tanácskozhatnak és szavazhatnak a szövetség közgyűlésén;
 • A tagok választhatnak és választhatók az szövetség tisztségeire, és vezető testületeibe;
 • A szövetség tagjai javaslatokkal, indítványokkal és akár panasszal is fordulhatnak a szövetség bármely szervéhez;
 • A tagok eredményei, szakmai hírei megjelennek a szövetség honlapjain;
 • A tagok javaslatot tehetnek a „Lakosság sportjáért” elnevezésű szövetségi elismerésben részesülő jelöltekre;

Minden kérdésére biztosan nem adtunk kielégítő választ, ha további ismeretekre van szüksége annak eldöntéséhez, hogy kíván-e hozzánk csatlakozni, ne habozzon, keressen meg minket, hiszen közösen nagyobb eséllyel érhetjük el céljainkat.

Magyar Szabadidősport Szövetség

Letölthető dokumentumok:

MSZSZ tagfelvételi szabályzat

Tagfelvételi_kérelem_ADATLAP

Jelentkező tagszervezetei

Nyilatkozat a tagdíjfizetésről_minta

#masportinsta

© Copyright 2024. Minden jog fenntartva