A harmadik Szépkorúak szerdáján a Tatabányára ellátogató szépkorúak is megtapasztalhatták azt, hogy milyen örömet és boldogságot tud okozni a mozgás. Március 20-án közösségben, kortársaik körében 368 régebb óta fiatal vette birtokba a Földi Imre Sportcsarnokot és töltött el egy igazán aktív mozgalmas napot.

Az esemény megnyitóján a díszvendégek hangsúlyozták: A mozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy főleg idősebb korban a fizikai és mentális egészségünket fenntartsuk. Ez kiemelten fontos, hiszen nem mindegy milyen életminőségben éljük mindennapjainkat. A MASPORT fő üzenete az, hogy „Magadért Sportolj!”, ezt vigyük tovább nemcsak ezen az egy napon, hanem a hétköznapokban is. Ezen a szerdán ismét megmutattuk, inspiráltuk a szépkorúakat azzal, hogy az ő korukban is találhatnak olyan mozgásformákat, melyeket biztonságosan űzhetnek.

A több mint 20 féle kipróbálható mozgásforma között csoportosan és egyénileg is találhattak a résztvevők olyat, mely számukra könnyen teljesíthető. A kiemelkedő aktivitást itt is díjazták a szervezők. A rengeteg élményen túl különböző ajándékokkal is gazdagodhattak azok, akik a legtöbb aktivitást teljesítették az eseményen. Az eseményen a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány munkatársai egészségügyi szűrést, tanácsadást biztosítottak.

A Boldogság Világnapját méltóképpen mozgással és vidámsággal ünnepelték meg a résztvevők és szervezők.

Az esemény a MASPORT és a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.

FOLYTATÁS: SZÉPKORÚAK SPORTFESZTIVÁLJA, 2024. JÚNIUS 12. SZERDA, BUDAPEST BIKÁS PARK