Élményekkel, sportolással, energiával telt meg a budapesti Bikás park június 8-án. 1037 mosolygós arc, versengő szépkorúak, folyamatos pezsgés jellemezte a Szépkorúak Sportfesztiválja rendezvényt.

Az eseményt Bakai- Nagy Zita Újbuda alpolgármester asszonya és Czene Attila a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke nyitotta meg. Ezt követően a régebb óta fiatal korosztály tagjai „átvették az irányítást” és önfeledt örömtánccal kezdetét vette a 13. Szépkorúak Spotfesztiválja.

A rendezvény célja az, hogy átmozgassa a régebb óta fiatal korosztály tagjait, és megmutassa: a mozgás kortalan! Éppen ezért több mint 50 féle mozgásforma kipróbálására nyújtott lehetőséget a szövetség. A régebb óta fiatal korosztály tagjai a mozgásformák kipróbálásán túl részt vehettek szűrővizsgálatokon, fittségi méréseken és megismerkedhettek különböző kiállítók termékeivel és munkáival.

Mozgásformák, életöröm

A tánc pontnál megtelt minden életörömmel. Mosolyogva karolták át egymást férfiak és nők, igazi örömünnep kerekedett a népszerű dallamokra. A szellemi játékoknál egymásnak tanították a játékszabályokat, a zsinórlabdánál igazi küzdelem alakult ki a pontokért, a kosárpályán csak úgy pattogtak a labdák, a szabadtéri kondi parkban pedig szakemberekkel köredzéseken mozgathatták át magukat a résztvevők. Csupa mosollyal és derűvel az arcukon próbálták ki a résztvevők a különböző sportaktivitásokat.

Pecsétgyűjtés, jutalom

A résztvevők a regisztrációkor kapott füzetbe gyűjthették a pecsétet, melyet az állomásokon kijelölt feladat teljesítése után kaptak. Az igazán szorgalmasok tombolán is részt vehettek. Partnereink jóvoltából közöttük különböző ajándékokat sorsoltunk ki. A rendezvénynap végén a kora délutáni napsütésben pedig a legaktívabbakat korcsoportonként értékes ajándékkosárral díjaztuk.

Mozgásélmény pont

A Mozgásélmény Szenioroknak Program oktatói külön helyet kaptak, hogy mind az aktívan online tornázó résztvevőkkel, mind pedig a sportfesztivál résztvevőivel közösen tornázhassanak. A résztvevők végre megismerhették kikkel tornáznak otthonaikban hétköznaponként. Megható pillanatokkal, örömteli személyes találkozásokkal gazdagodtak oktatóink és tornatársaink.

A közös élmények, a játékos sportolással töltött nap reméljük sokaknak kedvet teremt majd arra, hogy minél többen aktívan töltsék el a mindennapokat! Gratulálunk a résztvevőknek, találkozunk jövőre…

A képek itt tekinthetők meg.