A Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával idén XXIV. alkalommal kerül megrendezésre a Világ Gyalogló (HÓ)Nap. Az országos, egy hónapon át tartó programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, melynek érdekében a gyaloglással tehetünk. A gyaloglás, séta kiváló mozgásforma nem csak fizikai, hanem mentális egészségünk karbantartására is.

A gyaloglás jótékony hatását már számtalan kutatás és tanulmány alátámasztja. Ez az egyszerű, eszközt nem igénylő mozgásforma serkenti az immunrendszer működését, csillapítja az ízületi fájdalmakat, óvja a szívet, erősíti az izmokat és a csontokat, segít a fogyásban és javítja a hangulatot.

  • Tudtad, hogy a gyaloglás…?
  1. növeli a kreativitást
  2. csökkenti a csokoládé utáni sóvárgást
  3. segíti a D-vitamin termelését
  4. lelassítja az öregedés folyamatát
  5. szabályozza a vérnyomást.

Tapasztald meg a pozitív hatásokat!

  • Csatlakozz, építsünk közösséget!

A programhoz csatlakozók gyaloglás csapatépítő erejét is megtapasztalják. Közösségek, nyugdíjas szervezetek, tanintézmények csatlakozzatok, hogy megmutassuk gyalogolni jó!

A MASPORT felhívásához az alábbi linken keresztül lehet csatlakozni https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/vilag-gyaloglo-honap/. A programban való részvételhez az űrlap kitöltése szükséges, a nevezés ingyenes.

Versenykiírás, letölthető anyagok,  részletek: https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/vilag-gyaloglo-honap/

A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg a Városi Civil Alap keretében.