A Magyar Szabadidősport Szövetség december 8-án megrendezett év végi közgyűlésén átadásra kerültek a Lakosság Sportjáért kitüntetések.

Az ünnepi eseményen Gerencsér Tibor, a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség és Bácskai Gergely részesültek a rangos elismerésben. A Zidarics Ilona ötvösművész által tervezett és kivitelezett díj a szövetség logójának térbeli szimbóluma, mely tükrözi a mozgalmasságot ezen felül pedig jelképe a sportolásnak.

A díjazottak bemutatása:

Gerencsér Tibor: nagy szakmai tapasztalatokkal rendelkező sportvezető. A különféle sportágakat számos választott tisztségben szolgálta összességében 50 éven keresztül. Szombathely sportéletének közismert tagjaként nagy tiszteletet és megbecsülést szerzett szűkebb hazájában és országszerte egyaránt. A szabadidősport mellett Labdarúgásban, tekében, lövészetben és számos további sportágban hálásak neki munkájáért. Idén – tekintettel sok évi fáradtságos munkájára – átadta a képzeletbeli váltóbotot utódjának.

Pest Megyei Szabadidősport Szövetség: hosszú ideje végez sokrétű és magas minőségű munkát a megye sportéletében. Utcai futások, sportnapok, sportfesztiválok megszervezése mellett operatív segítséget is nyújt a megyei tagszervezeteinek forráshoz juttatásukban, rendezvényszervezéseikben. Országosan ismert programjai számos hívet szereztek a rendszeres sportolásnak.

Bácskai Gergely: újságíró. A lakossági szabadidősport érdekében sok éve elhívatottan, kiemelkedő szakmaisággal és gyorsasággal végzi munkáját melyhez a sportszerkesztőség munkatársai is komoly segítséget adnak. Programajánlóival és beszámolóival nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a lakosság körében népszerűsítse többek között a MASPORT és a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szabadidősportos eseményeit. Publikációinak köszönhetően országosan és helyi szinten is hiteles forrásból tájékozódhat Fejér megye lakosságának széles rétege a szabadidősport eseményeiről.

Az eseményről a Ceglédi Városi Televízió is beszámolt, mely a 12. perctől megtekinthető: https://youtu.be/US4ve8f7mxo