Sok minden történt ebben az évben, amire nem számítottunk, de szerencsére van köztük olyan is, amit nagyon is vártunk. Aki részt vett már rajta, azért, aki még nem, az éppen emiatt. 🙂 Bármelyik táborba is tartozol, várunk szeretettel téged is! Gyere és mozogj velük együtt te is az Európai Sporthéten, amely 2020. szeptember 23. és 30. között vár kivétel nélkül mindenkit, akit vonzanak a kihívások, a mozgás és a szórakozás!

Belegondoltál már abba, hogy a testi és lelki egészségünk megőrzése most talán még fontosabb, mint valaha? Ez a különleges Sporthét számtalan sportolási lehetőséget biztosít számodra is, többnyire a szabadban, friss levegőn, ahol egymástól biztonságos távolságban mozoghattok együtt.

Az egész országot lendületbe hozó eseménysorozathoz idén csatlakozik két nagykövetünk is: Kisó és Radányi Norbi is.

Kiss Orsi, vagy ahogyan az egész ország szólítja, Kisó, ismerős lehet nektek műsorvezetőként, rendezvények háziasszonyaként, sőt akár edzőként is. Mindegyik szerepében van egy közös pont: a sport. Kisó műkorcsolyázóként kezdte és tizenhét éves kora óta több sportágban edzőként is tevékenykedik. Ahogy ő fogalmaz ezzel kapcsolatban: sok edző csupán egy szokványos edzést tart, ő azonban oktatóként igyekszik átadni a sport és a mozgás szeretetét is. Arra törekszik, hogy minél több változatos mozgásformát ismertessen meg a tanítványaival. Ebben a szellemben tartja formában saját magát is: jár kettlebell-, TRX- és crossfit-edzésekre, valamint táncol, jógázik és fut is. Az idei Európai Sporthéten a fentebb említett, nőies mozgásformák népszerűsítésével buzdít aktivitásra mindenkit a tőle megszokott lendülettel és lelkesedéssel.

Másik nagykövetünk, Radányi Norbi a saját testsúlyos edzésre épülő közösség és társadalmi mozgalom, a Bartendaz hazai csapatának alapítója és Magyarországon a sportág egyik legismertebb népszerűsítője. Norbi számtalan sportágat kipróbált már, amikor az egyetemi évei alatt 2007-ben először találkozott ezzel a mozgásformával. A Bartendaz célja a sport általi közösségalkotás és hogy átadják az embereknek: az egészségünk életünk legfontosabb értéke, amiért folyamatosan tennünk kell. Norbi az Európai Sporthéten megmutatja nekünk, hogy szinte bárhol, bármikor és bármilyen eszközzel képesek lehetünk lendületbe hozni magunkat, ha kellő elszántság és kreativitás rejlik bennünk. Tőle megtanulhatod, hogy egyáltalán nem kellenek drága felszerelések ahhoz, hogy fitt maradj.

Tudtad, hogy napi egyetlen óra mozgás, csak a napod körülbelül 4 százaléka? Most itt a remek alkalom, hogy felturbózd ezt az arányt. 🙂 Ne hagyd ki ezt a szuper lehetőséget és töltődj fel energiával, mielőtt tartósan lehűl az idő. Most még az időjárás is kedvező lesz a meghirdetett szabadidős sportoláshoz. Keress rá az europaisporthet.hu oldalon, hogy a közeledben milyen ingyenes programok elérhetők, biztosan találsz kedvedre valót! Ha mégsem, találj ki egyet és regisztráld a Sporthét gyűjtőplatformján! Tarts biztonságos távolságot és viseld a maszkot is, ha szükséges.

Ne maradj ki az ősz legmozgalmasabb tízezer percéből!
2020. szeptember 23. és 30. között téged is vár az Európai Sporthét!

www.europaisporthet.hu