Ilyen volt az Országjáró Családi Mozgásfesztivál

Rendhagyó, vélhetően hagyományteremtő nyári szezont zárt a Magyra Szabadidősport Szövetség. 2021. Augusztus 19. és szeptember 18. között öt különböző helyszínen került megrendezésre a hagyományos Családi Mozgásfesztivál „mini” változata.

A Budapesti Szabadidősport Szövetség, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség, a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, a Tarjáni Szabadidősport Klub és a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség együttműködésével a közel egy hónap időtartam alatt megvalósult Országjáró Családi Mozgásfesztivál eseménysorozat keretein belül több mint 6 000 résztvevő lendült mozgásba és vett részt az egynapos mozgásprogramokon. Az öt helyszínen összesen közel 100 féle mozgásforma kipróbálására nyújtottak lehetőséget a helyi szervezők.

A Magyar Szabadidősport Szövetség rendezvénysorozatában a tagszervezetekkel együttműködve a helyi önkormányzatok és sportszervezetek is nagy szerepet vállaltak a programok megvalósításában és lebonyolításában.

Mi várta a résztvevőket?

Változó intenzitású foglalkozások, korosztályspecifikus aktivitások, sokszínű mozgásformák és kiegészítő programok. Ez jellemezte az Országjáró Családi Mozgásfesztivál programsorozatát. Az 5 helyszínen összesen közel 100 féle mozgásforma kipróbálására volt lehetőség. Többek között népi játékokkal, izzasztó edzésekkel, szinkronúszással, kenuzással, különböző küzdősportokkal, nordic walkinggal, fitnesz programokkal találkozhattak a programon résztvevők. A szervezők úgy állították össze programjaikat, hogy egy igazán tartalmas, mozgásgazdag családi napot tölthessenek el a mozogni vágyók. Szerencsére az időjárás is kitűnően alkalmas volt a szabadtéri örömteli sportolásra.

Kiegészítő programként a helyi szervezők: arcfestéssel, szűrőprogramokkal, termékkóstolókkal is várták a résztvevőket. Olimpikonok, polgármesterek „celebek” és civilek is mozgásba lendültek a helyi eseményeken.

Festői helyszínek

A helyi szervezők felmérve az igényeket és viszonyokat kiváló és minden igénynek megfelelő helyszíneket választottak az események lebonyolításához. Budapest egyik közkedvelt parkja, Felső Tisza-parti Vízitelep, a soproni Sportcsarnok, a tatabányai Csónakázó -tó, és a salgótarjáni Sportcentrum és környéke adott ideális környezetet a remek családi sportprogramoknak.

Kreatív megoldások

Lehet-e: szinkronúszni szárazföldön, búvárkodni egy hordóban, sportpályán vízilabdázni? Lehet! A rendezvényeinkkel ezeket a mozgásformákat a „természetes közegüktől” eltérő módon próbálhatták ki a résztvevők. Szinkronúszás szárazföldi edzését és a vízilabda kapura lövését a sportpályán szemlélhették meg, a búvárkodás alapjait -a merülést- pedig egy hatalmas hordóban próbálhatták ki a kíváncsi résztvevők.

Elismerés és motiválás

Az igazán aktívak a sportélményeken túl ajándékokkal is gazdagodhattak. Az Országjáró Családi Mozgásfesztivál minden állomásának programeleme volt a Családi 7Próba, ahol sorsoláson vehettek részt a legaktívabbak. A kitartó sportolást különböző díjakkal jutalmazták a szervezők, hogy az egész napos mozgás élményén túl ajándékokkal is gazdagodhassanak a résztvevők.

Elismerés számunkra, hogy ilyen sok résztvevővel zárhatta a szövetség az Országjáró Családi Mozgásfesztivál eseménysorozatot.