A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) idén is kiemelt figyelmet fordít a gyaloglás népszerűsítésére. A célja amellett, hogy felhívja a figyelmet annak egészségmegőrző hatására az, hogy az embereket ráébressze arra, hogy a gyaloglás élethosszig választható lehetősége önmagunk edzésének. Októberben tehát ismét megrendezi a Világ Gyalogló (hó)Napot, melyre tanintézmények (iskolák, óvodák), nyugdíjas szervezetek és a MASPORT tagszervezeteinek jelentkezését várják a szervezők szeptember 22-ig.

A gyaloglás számos pozitív élettani hatása mellett kutatások már azt is kimutatták, hogy a természetben történő mozgásnak jóval kedvezőbb hatása van a fizikai és a mentális egészségünkre is, mintha zárt térben sportolnánk. A gyaloglással tehát több legyet ütünk egy csapásra, ráadásul a legötletesebb, legkreatívabb túrákat a szövetség díjazza is. pólóval, túrabottal és kupával.

Továbbra is fontos a helyi, környékbeli nevezetességek megismerése, az, hogy észrevegyük a közvetlen környezetünkben lévő természeti vagy kulturális, építészeti, vallási értékek szépségeit.

Tavaly 15 ezernél is több résztvevő csaknem 260 túrán 1700-nál is több kilométert tett meg a kampány ideje, október 1-31 alatt. A megelőző években pedig mintegy 243 ezer ember 2576 helyszínen az országban csaknem 16 ezer kilómétert tett meg gyalogosan- ezzel hétszer kerülték meg Magyarországot.

Nevezési határidő: szeptember 22.

Jelentkezés: online a masport.hu oldalon a Világ Gyalogló (HÓ)Nap alatt https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/vilag-gyaloglo-honap/

A nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége kezdeményezésére 2020. október 8-ára hirdeti meg a Világ Gyalogló napot.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Az eseményt hivatalosan az 1992. június 07-i, Rio de Janeiro-i Föld Konferenciát követően indították útjára. 2000 óta a világ minden kontinensén, már legalább 60 országban rendeztek és rendeznek Gyalogló Napot, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába.