A közelmúlt bezártsággal sújtott hónapjai megtanítottak minket megbecsülni az együtt sportolás lehetőségeit. A nyár mindig kiemelt időszaka a sportolásnak, főleg a szabadidő-sportolásnak, hiszen ilyenkor általában több a szabadidő, és az időjárás is kevesebb akadályt állít az örömszerző sportolás útjába. Kézenfekvő volt, hogy a részvételi korlátozások megsértésének veszélye nélkül a nyár lehetőségeit végre kihasználva decentralizált programokat kínáljunk a sportolásra kiéhezett honfitársainknak. Ehhez segítségül hívtuk a területen dolgozó tagszervezeteink vezetőit és önkénteseit.

Annak rendje, s módja szerint nevet is adtunk a programsorozatnak: Nyári Sportmámor.

Az elnevezést osztatlanul sikeresen fogadták, hisz újszerű volt és a remélt hangulatot is sikerült megjelenítenünk a megfogalmazásban.

Ezzel a mozgalmas, eseménydús programsorozattal zártuk a nyári időszakot. Július közepétől egészen augusztus végéig nagy számú résztvevőnek nyújtottunk a nyári hőségben üdítően sportos kikapcsolódást.

A rendhagyó helyzethez alkalmazkodó eseménysorozat meghirdetésével abban bíztunk, hogy az országos hálózatunknak köszönhetően több városban és faluban rendezhetünk szabadidősport eseményeket, mellyel ösztönözhetjük a helyi lakosságot a mozgásra, sportolásra.

A visszajelzések és a beszámolók alátámasztják a Nyári Sportmámor eseménysorozat kitörő sikerét. 258 esemény valósult meg országszerte 17 tagszervezetünk közreműködésével 50 napon keresztül, mely alatt több mint 10500 résztvevő sportolt és 26180 km-t tett meg rendezvényeinken.

A résztvevők jellemzően egynapos sportprogramokon vehettek részt, volt azonban olyan helyszín is, ahol kollégáink heti rendszerességgel biztosítottak a résztvevőknek a szervezett keretek között mozgásprogramot, sportfoglalkozást. 8 nyári tábort töltöttünk meg labdajátékokkal, kenuzással, kajakozással, gyaloglással, úszással, búvárkodással, tájfutással és mindenféle sportfeladatokkal.

16 helyszínen heti rendszerességgel zajlott az asztali foci, futás, kondicionálás, gerinctréning, gymstick, nyáresti torna, jóga, szenior nyári mozgás és sportvetélkedők, séták, reggeli túra, csikung, nordic walking, tollaslabda, spinning, asztalitenisz.

Tematikus programok keretében Nordic walking, sziklamászás, túra, tenisz, búvárkodás, természetjáró program, labdarúgás, különböző típusú tornafoglalkozások, kenuzás és még számtalan aktivitás várta a mozgékony résztvevőket. A programok több helyen is komplex rendezvénnyé váltak. Volt olyan, ahol a mozgásprogramok mellett színes kiegészítő programot is szerveztünk a résztvevőknek.

Komplexebb események, mint pl. Sportnap, gyerektábor, éjszakai focitorna, családi egészség és sportnap, strand party események is a Nyári Sportmámor eseménysorozat égisze alatt valósultak meg. Az ország több nagyvárosában – pl. Győrben, Kecskeméten, Békéscsabán, Sopronban, Budapesten, Szolnokon, Zalaegerszegen – és kisebb településeken pl. Zsombón, Algyőn, Pécsbagotán megtalálható volt programunk.

A mozgás egészségmegőrző hatásának, közösség formáló erejének bemutatása és örömteliségének bemutatása, továbbá a szabadidősport élet fellendítése továbbra is fő feladatunk. Ezért számos rendezvényünkkel ősszel is biztosítunk sportolási lehetőséget.