2021 nyarán a Magyar Szabadidősport Szövetség tagszervezetei kitartó lendülettel, és lelkesedéssel azon dolgoztak, hogy országszerte mozgásban tartsák a lakosságot. A MASPORT tagszervezetek és partnerek közel 250 nordic walking foglalkozást tartottak meg az ország 63 pontján, ezzel több mint 3000 főnek biztosítottak közösségben eltöltött mozgásgazdag perceket a nyári időszakban.

  • Egyszerű és könnyen űzhető

A nordic walking sportág egyre népszerűbb hazánkban. Kiváló eszköz a fittség fenntartására többek között: a kezdő mocorgóknak, a rendszeresen aktívaknak, a fáradhatatlan természetimádóknak és a „holnaptól sportolok” típusú embereknek egyaránt. Szövetségünk kiváló minőségű botok biztosításával támogatta az egész nyáron megrendezésre kerülő nordic walking foglalkozások megtartását. A MASPORT által képzett nordic walking instruktorok és trénerek kisebb (kb. 15- 20 fős) csoportokban vezették be a sportág alapjaiba és rejtelmeibe a résztvevőket.

A foglalkozásokkal elsősorban az volt a cél, hogy ennek a sokoldalú sportágnak az alapjait megismerjék a résztvevők. A mozgás alapjai a természetes mozgás – a járás- alapjaira épülnek. A sikerélmény így a legtöbbek számára garantált volt. Mivel ez a sportág különösebb előképzettséget nem igényel, kisgyerekek és idősek számára is egyaránt javasolt mozgásforma. A szervezők ezt felmérve gyermekeknek és az idősebb korosztály számára is tartottak főként kezdő- és középhaladó szinten foglalkozásokat.

  • Megtetszett a sportág?

A megtartott foglalkozások egyfajta kedvcsinálóként is szolgáltak. Aki ezek után úgy érzi, hogy hosszútávon is kedvét lelné a nordicozásban, annak javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a lakókörnyezetében lévő tagszervezeteink egyikével. Számos helyi oktatónk tart nordic walking foglalkozásokat egészen az alapoktól. Idővel a gyakorlottabbaknak pedig nordic bottal kiegészítve még komplexeb élmény lehet a túrázás.

A nyári országos programsorozatban az alábbi MASPORT tagszervezetek, és partnerek vettek részt: Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség, Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség, Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa, Bozsik Sífutóiskola, Budapesti Szabadidősport Szövetség, Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség, Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség, Győr-Moson-Sopron Megyei Szabadidősport Szövetség, Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetség, MAKKA Szabadidősport Egyesület, Pest Megyei Szabadidősport Szövetség, Schwarz Mária, Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft, Tarjáni Szabadidősport Klub, Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, Zala Megyei Szabadidősport Szövetség