Minden év október elsején bolygónk különböző országaiban rendezvényekkel ünneplik meg az idősek világnapját – hazánkban is különféle programokkal köszöntik fel őket. A hagyomány két évtizedre nyúlik vissza, az ENSZ 1991-ben rendezte meg először a programot, ezzel kívánva megemlékezni a Földünkön élő körülbelül 600 millió idős emberről. 

Az idősek világnapja programsorozat megalapításával az ENSZ célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a méltóságteljes időskorra, és felvessék az idősek gazdaságba történő visszaintegrálásának kérdését.

Az idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. A tisztelet magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. A jelen társadalomnak szüksége van mind arra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítják, nevelik a fiatalabb generációt.

A Mozgásélmény szenioroknak Program egész napos sportos programmal kedveskedik az idősek világnapja alkalmából. Reggel 7-től este 19 óráig változatos mozgásformákkal, órákkal töltöttük meg az egésznapos órarendet. Az egész nap során lesznek rövidebb és hosszabb programok, oktatóink legnépszerűbb óráinak ismétlései, de Premier órával is várjuk a tornázni, mozogni vágyókat.