A rákkutatással foglalkozó orvosok szerint a mozgásnak döbbenetes hatása van a daganatokra. Ezt erősítette meg dr. Peták István kutatóorvos a Ridikül (Duna TV) c. műsor december 9.-ei adásában. Kutatások alapján megerősítette, hogy heti ötször fél óra mozgással a szervezetet olyan hatás éri, amely drámaian csökkentheti a daganatok kialakulását, kiújulását.

A rendszeres mozgás a prevencióban és a rehabilitációban is kiemelkedő szerepet játszik, függetlenül attól, hogy hány évesek vagyunk. A sport mindenkié, minden életkorban és minden élethelyzetben.

Mind a korona vírushelyzet miatt, mind pedig a gyorsuló, egyre nagyobb teret nyerő online világ miatt a Magyar Szabadidősport Szövetség újabb lehetőségeket indított.

A masport.hu internetes oldalon hétfőtől csütörtökig reggel 8 és délután 16 órakor, pénteken reggel 8 és este 18 órakor, vasárnap pedig délelőtt 10 órakor ingyenes online tornát kezdeményezett és tart fenn jelenleg is. A tornát, melyet bárki végezhet, képzett oktatók tartják. (A torna vissza nem nézhető! Ezzel szeretné a szövetség ösztönözni a résztvevőket arra, hogy ezeket az időpontokat tervezzék be maguknak és lehetőleg ne hagyjanak ki egy alkalmat sem)

A Magyar Szabadidősport Szövetség a megelőzésben és a rehabilitációban szorosan együttműködik a Mályvavirág Alapítvánnyal, amely a HPV fertőzés megelőzéséért és a nőgyógyászati daganatokkal érintettek segítéséért 2013 óta tevékenykedik. Így a mozgás mellett a malyvavirag.hu internetes oldalon minden információt megkapnak az érdeklődők és érintettek a prevencióról, a daganatok kezeléséről, a gyógyulás utáni rehabilitációról, melynek elengedhetetlen része a mozgás, a sport. Ez utóbbit Gyógyulást Segítő Programnak nevezik.

Mozogjanak tehát a masport.hu segítségével és kapjanak meg minden információt a malyvavirag.hu oldaltól.

  1. 12. 14. TOMI