A Kihívás Napja országos eseménysorozat idén is a díjátadó ünnepséggel zárult. Június 14-én a legsportosabbak és a legszerencsésebbek átvehették az őket megillető díjaikat. Az ünnepélyes rendezvényen a kategóriák győztesei, a Széchenyi kihívás díjazottjai együtt örülhettek az elismeréseknek és a teljesítményeket üdvözlő tapsnak.

A hagyományosan május végén megrendezett Kihívás Napja célja és küldetése is hagyományos: minél több 15 perces edzés jellegű testmozgásra ösztönözni a lakosságot anélkül, hogy el kellene hagyniuk a lakóhelyüket.

Hosszú távú cél persze az, hogy a rendszeres testmozgás a mindennapok részévé váljon.

186 munkahelyi csapat, 9 rendvédelmi csapat, 178 tanintézmény, 74 település, 45 közösség és 53 helyszínen 1010 fő 3-1-2 meridián-tornázó csatlakozott az országos elérésű szabadidősport eseményhez. Az idén meghirdetésre kerülő Széchenyi kihívásra 155 csapat nevezett. Összesen 482 nevező 1103 eseményt regisztrált, több mint 1.100 000 fő sportolt a Kihívás Napja eseményen.

A Corvin hotel árnyas fái ezúttal nem csak a protokolláris eseménynek voltak tanúi, de az esemény nagykövete Bánhegyi Adrienn többszörös világ- és Európa bajnok ugrókötelező – a Kihívás Napja Nagykövete – szemmel alig követhető káprázatos bemutatójának is. A résztvevőket is átmozgatta, a közönség soraiból kiválasztott díjazottak fantasztikus élményt szerezhettek, hogy együtt ugorhatták meg a nem tervezett kihívást Bánhegyi Adriennel.

Az eseményt megtisztelte, sőt díjat is fölajánlott a Gróf Széchenyi Család Alapítvány képviseletében Széchenyi Tímea, akinek gesztusa méltó volt a „Legnagyobb magyar” sportágakat honosító munkájához.

A díjazottaknak ez úton is szívből gratulálunk!

Az esemény összefoglaló videója itt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=Am8KxsaKgmk

Képek az eseményről és a díjátadó bankettről a galériában megtekinthetők, az összes eredmény pedig a kihivasnapja.hu oldalon érhetik el.