Elindult a nevezés az idei Kihívás Napjára. Mint 1982 óta mindig, most is legalább 15 perc mozgásra ösztönöz mindenkit május utolsó szerdáján az eseményt koordináló Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT). A Kihívás Napjára az iskolák, oktatási intézmények, önkormányzatok, munkahelyek, tűzoltó parancsnokságok mellett az idén először sportszervezetek jelentkezését is várjuk a Kihívás Napja online felületén.

Magyarország legnagyobb szabadidősport eseményén tavaly majdnem 58 millió (!) percet mozogtak a résztvevők. Csaknem száz településen, közel ugyanennyi munkahelyen, kétszáznál is több tanintézményben, tucatnyi tűzoltóállomáson mutatták meg, hogy már napi tizenöt perc mozgással is nagyon sokat tehetünk a testi és mentális egészségünkért.

Természetesen idén is az a cél, hogy minél több ember tapasztalja meg a mozgás szeretetét, ezért a MASPORT arra buzdít mindenkit, hogy vegyen részt a május 29-i nemzetközi akcióban. A jelentkezési határidő május 20., kivéve a munkahelyeknek: a sportos dolgozók jelentkezését április 29-ig várjuk, számukra ugyanis egy egész hónapig tart a játék, verseny.

Természetesen a legjobbak ezúttal sem nem maradnak ajándék nélkül: több, mint 3 millió forint összértékű sportszerutalványt osztunk szét.

 

 

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ:

A Challenge Day, azaz a Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A versengés hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, Magyarország 1991-ben kapcsolódott a mozgalomhoz. Hazánkban eddig összesen több mint 1600 település vett részt a vetélkedésben.

 

További információk:

www.kihivasnapja.hu

www.facebook.com/kihivas.napja