Magyarország a “top 5” legaktívabb nemzet közé került az Európai Sporthéten! – derült ki az Európai Bizottság által szervezett online szemináriumon. A Masport által koordinált programsorozat így a járványhelyzet ellenére nemzetközi szinten is kiemelkedően mozgósította a szabadidősport hazai szerelmeseit. 

December 9-én online találkozót tartott az Európai Bizottság sport osztálya az idei Európai Sporthét nemzeti koordinátorai és partnerei számára, ahol összegezték a 2020-as Sporthét és a hozzá kapcsolódó, testmozgást népszerűsítő #BeActive kampány eredményeit. Az egyik előadást munkatársunk tarthatta meg a programsorozat hazai tapasztalatairól, továbbá számos egyéb beszámolóra is sor került, elsősorban kommunikációs témában.

Az Európai Bizottság összesítése alapján ismét több millióan mozdultak meg Európa-szerte a #BeActive felhívásra. Ezt komoly eredménynek értékelik, hiszen a járványhelyzet minden országban csak kisebb volumenű, korlátozott létszámú eseményeket tarthattak. Hazánkban a partnereseményekkel együtt így is közel 350 ezren mozdultak meg szeptember utolsó hetében a legnagyobb európai szabadidősport program keretében. Magyarország a Bizottság összesített statisztikái alapján ezzel az első 5 legjobban teljesítő ország között szerepelt az esemény- és résztvevőszámok alapján.

Már felírhatjuk a naptárba: a Sporthét 2021 szeptember 23-30. között ismét várja majd a mozogni vágyókat!

#BeActive