Kihívás Napja

2019. 05. 29. – 2019. 05. 29.
Magyarország Térkép

 

ELINDULT A NEVEZÉS! – WWW.KIHIVASNAPJA.HU

 


KIHÍVÁS NAPJA 1991 óta kerül megrendezésre május utolsó szerdáján, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye.

Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált játékban a világon – hazánkkal együtt – legalább 50 ország városai, falvai vesznek részt.

 

Eddig 1596 hazai település vett részt az eseményen, az ott élők lélekszáma meghaladja a 8 millió főt.

Az esemény célja: a lakosság figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, kedvteremtés a rendszeres sportoláshoz. A résztvevők 15 perces aktivitását rögzítjük éjféltől este kilenc óráig.

A programnak közösség formáló hatása van, hiszen a helyi sportjátékokban lakhelytől, kortól, munkahelytől és nemzetiségtől függetlenül bárki részt vehet.

A településeken kívül a tanintézmények, a tűzoltóparancsnokságok, a cégek, a szerkesztőségek és a 3-1-2 Meridiántorna gyakorlók versengenek a rendezvénynapon.


Kiket várunk?

 

Település és Önkormányzat

Amennyiben fontosnak tartjátok a rendszeres testmozgást – legyen településed akár nagyváros akár törpefalu –, mérettesd meg otthonod, most egyenlő eséllyel indultok!

Oktatási intézmény

A tanulók a nagybetűs Élet kihívásai előtt állnak, amelyek leküzdéséhez nem csak szellemileg, testileg is felkészültnek kell lenni. Jelentkezz, szólj tanárodnak, állj készen minden nap!

Tűzoltóparancsnokság

Fontosnak tartjuk a hétköznapok hőseinek járó kikapcsolódást, szórakozást, de egyben a testük fittségét, mindenkori készenlétét is. Mutassatok példát a mozgásban is!

Munkahelyi csapat

Végezd munkádat akár a szabadban, a négy fal között, ülve, állva, az egeret kattintgatva, izmokat megterhelve, valamennyi munkahelyen szükség van a változatosságra, az egészséges testmozgásra. Nevezzetek közösen munkatársaiddal!

Sportszervezet

Újabb kihívások várnak idén a Kihívás Napján! Minden olyan csoport, közösség, kollektíva jelentkezését várjuk, akik ezen a napon rátennének még egy lapáttal a közös mozgásra. Sportközösségek, klubok, egyesületek, mozgásra fel!

 

kihivasnapja.hu

 

 

További események


06.25XX. BÜCHL FÉLMARATON

04.30Fortuna Senior Atlétika Pályaverseny

05.15nordic walking Fejér Megyei Találkozó Csákváron

05.15III. Pizza Sprint Félmaraton és Élményfutás

#masportinsta

© Copyright 2024. Minden jog fenntartva