A két szervezet célja az együttműködéssel – melyet a MASPORT elnöke, Czene Attila és az Újpest FC ügyvezető igazgatója, Berta Csaba írt alá-, hogy kölcsönösen segítsék egymás munkáját és felhívják a figyelmet a szabadidősportra, a mozgás szeretetére és az egészséges életmódra.

Az Újpest FC Magyarország egyik legrégebbi labdarúgó klubja és rengeteg szimpatizánssal rendelkezik, így a MASPORT-tal közösen még több emberhez juthatnak el hasznos praktikák, egészséges életmódra való felhívások, események., a mozgás fontosságának beépítése a mindennapokba.

Idén a Kihívás Napjával indult el az Újpest FC és a MASPORT együttműködése, mely eseményen az klub kötelékébe tartozó személyek és közéleti szereplők folyamatosan 5 órát tekertek spinning biciklin. Az esemény élő streamben követhető volt bárki számára, melyet interjúk és egyéb kiegészítő programok színesítettek.

MASPORT rendezvényen legközelebb a Családi Mozgásfesztiválon lehet találkozni az Újpest Football Clubbal, hiszen a szeptember 3-i eseményen, a Puskás Aréna Nyugati Parkjában ők is ott lesznek, mint mozgás-állomás kisebb-nagyobb meglepetésekkel.