Szövetségünk különböző intézményekkel, szervezetekkel és partnerekkel együttműködve támogatja és elősegíti azokat a folyamatokat, kezdeményezéseket melyek népszerűsítik az egészséges mozgásgazdag életmódot. Nagy öröm számunkra, hogy a Dombóvári Szent Lukács Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztály a Magyar Szabadidősport Szövetség szakmai partnerségével „Rehabilitációs és Egészségmegőrző Program” -ot indít. Az együttműködés célja, hogy a MASPORT által képzett nordic walking instruktorok foglalkozásokat tartanak a kórházi betegeknek rehabilitációs jelleggel, valamint a lakosság részére egészségmegőrző jelleggel.

Május 4-én ünnepélyes keretek között a kórház dísztermében aláírásra került a megállapodás. Az eseményen jelen volt a kórház és a MASPORT vezetősége, valamint a kórházi dolgozók képviselői. Az esemény hivatalos része után az intézmény kertjében az érdeklődőknek lehetőségük volt részt venni az első nordic walking foglalkozáson.

Balról: Dr. Kerekes László főigazgató Dombóvári Szent Lukács Kórház, Czene Attila MASPORT elnök, Pintér Szilárd Dombóvár város polgármestere, Dr. Fridrik Gábor osztályvezető főorvos – Kardiológiai Rehabilitációs Osztály