Aki kicsit is jártas a szabadidősportok világában az biztosan találkozott már szabadtéri kondiparkkal. Ezek a létesítmények egyre több helyen jelen vannak országszerte, lehetőséget adva a szabadtéri mozgásra, sportolásra. Ennek kiaknázatlan lehetőségeit fedezte fel a világszerte működő Bartendaz közösségi mozgalom. Nagy örömünkre szolgál, hogy a magyarországi képviselettel létrejött közös együttműködésnek köszönhetően kölcsönösen segíthetjük egymás munkáját.

Bartendaz misszió

A mozgás fontossága, és szükségszerűsége mellett nevelnek és tanítanak. Mozgékonyságra, egyensúlyra, kreativitásra, fegyelemre, kitartásra, rugalmasságra, alázatra, erőre és csapatmunkára.  Ezek azok a tulajdonságok amik filozófiájuk elengedhetetlen részei. Többek között ezekben segítenek fejlődni,” testileg és lelkileg gyarapodni”.

A képhez tartozó alt jellemző üres; received_1616961951773701-1024x768.jpeg a fájlnév

A vízió

A kondiparkok megjelenési gyakorisága ugyan egyre csak nő, de nem minden esetben rendelkeznek a sportolni vágyók megfelelő tudással, és a biztonságos használathoz szükséges elegendő információkkal. A sérülésmentes edzés elősegítése érdekében a Bartendaz csapat szakszerű segítséget nyújt, hogy minimalizálja az esetleges baleseti kockázatot. Feladatuknak érzik a biztonságos, jó hangulatú közösségi mozgás örömének megmutatását.

Lépések a célokért

Saját testsúlyos mozdulatok gyakorlása és oktatása, országjáró kitelepülések, látványos bemutatók. Ezek tartoznak fő tevékenységeik közé. Vidéki, és fővárosi helyszíneken egyaránt várják a mozogni vágyókat, szaktudásukkal,és igyekeznek mindenki számára segítséget nyújtani, megtanítani az érdeklődőket szabadtéri kondipark-eszközök szabályos használatára.

Foglalkozások

A foglalkozások között edzések, bemutatók, és kitelepülések is szerepelnek.
Az edzések (70-120 perc) az alábbi tematika szerint zajlanak:
– Köszöntés
– A közösség történetének megismertetése a résztvevőkkel
– Bemelegítés
– A saját testsúllyal végzett gyakorlatok ismertetése, bemutatása
– Folyamatos segítségnyújtással vezényelt közös edzés
– Rövid Bartendaz bemutató
– Levezetés, nyújtás
– Beszélgetés, ismerkedés

Nem kell annak sem megilletődni, aki esetleg még csak most ismerkedik a mechanizmusokkal, kezdődtől haladó szintig várják a szervezők a lelkes edzeni vágyókat.

Események

Heti többszöri alkalommal van lehetőség részt venni a nyílt edzéseken, érdemes rákukkantani az eseményekre, Budapesti és vidéki helyszíneken is fellelhetőek majd a szakszerű oktatók.

További információk a facebook.com/bartendazhungary
oldalon vagy a https://bartendazworld.com/honlapon találhatóak.