A tanintézményeknél a tapolcai Szász Márton Általános Iskola, a nyugdíjas kluboknál pedig a Vörösberényi Nyugdíjas Klub lett az első a Világ Gyalogló (hó)Nap alkalmából megrendezett kihíváson. A Magyar Szabadidősport Szövetség által koordinált rendezvénysorozat a gyaloglás egészségmegtartó hatásaira hívta fel a figyelmet. 

Októberben országszerte több száz rendezvényen, szebbnél- szebb településeken, tájakon sétáltak, túráztak együtt családok, iskolatársak, baráti társaságok. A Magyar Szabadidősport Szövetség, mint a szabadidősport fejlesztésének elkötelezettje, a „sport mindenkinek” szellemében külön akciót indított a nyugdíjasoknak, illetve az iskolásoknak.  A sportos eseménysorozatra 130-nál is több tanintézmény és több mint 20 nyugdíjas klub jelentkezett, így hivatalosan tízezernél is többen vettek részt a nemzetközi akcióban. Az egészséges életmódra nevelést nem lehet elég korán megkezdeni, ezért külön örömünkre szolgált, hogy idén először óvodások is részt vettek a gyalogló napi sétán. Sokan egyéb programokkal: totóval, geocachinggel, ajándékokkal színesítették a kirándulást.

Mindenkinek nagyon köszönjük a részvételt, reméljük, csodás élményekkel gazdagodtatok! A díjazottaknak szeretettel gratulálunk, és továbbra se felejtsétek: a gyaloglás fél egészség!

 

 

Eredmények:

Tanintézmények:

  1. Szász Márton Általános Iskola – Tapolca
  2. Nemeskócsag Általános Iskola – Pákozd
  3. József Attila Általános Iskola – Dombóvár

Különdíj:

  • Fészek Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és AMI
  • Molnár Gábor Óvoda és Ált. isk
  • Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvodája

Nyugdíjasklubok:

  1. Vörösberényi Nyugdíjas Klub – Balatonalmádi
  2. Farmos Rózsa Nyugdíjas Egyesület – Farmos
  3. Budapest, XIII. kerület Mozgássérültek Szervezete, valamint holtversenyben az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub – Berhida, Peremarton gyártelep