A Világ Gyalogló hó (Nap) keretein belül óvodák, iskolák, tagszervezeteink, Nordic Walking instruktorok és nyugdíjas szervezetek csatlakoztak az eseménysorozathoz.

Íme a Világ Gyalogló hó(Nap) legjobbjai! Ez úton is gratulálunk a szervezéshez, és a színvonalas programokhoz.

Oktatási intézmények kategória – iskolák

 1. Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola
 2. Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola , Kanizsai Dorottya Általános Iskolája
 3. Érted Vagyunk Szakiskola és EGYMI

Oktatási intézmények kategória – óvodák

 1. Zirci Benedek Elek Óvoda és bölcsőde
 2. Sarudi Tavirózsa Óvoda
 3. Gógánfai Tündérkert Óvoda Ukki Tagóvodája

Nyugdíjas szervezetek:

 1. Honvéd Nyugdíjas Klub – Szabadszállás
 2. VÖRÖSBERÉNYI  NYUGDÍJAS  KLUB – Balatonalmádi
 3. Farmos Rózsa Nyugdíjas Egyesület – Farmos

Szemezgettünk egy kicsit a beküldött beszámolókból.

 • „minden lépés számít”.

Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet figyelem felhívó túrát szervezett. Jelszavuk: „minden lépés számít”. A túra hírének hallatára sokan csatlakoztak az eseményhez, szép számban teljesítették a 6 km-es útszakaszt.

 • Kispáli és Nagypáli

Kispáli Nyugdíjas Egyesület az idősek napja alkalmából szervezett programot a település polgármester asszonyának vezetésével, aki a „sereg” élén gyalogolt szorgosan. Bejárták a környéket, a szomszéd faluból is csatlakoztak. A hangulat kiváló volt, a szervezők azt ígérték jövőre is szerveznek majd hasonló programot.

 • Olajág otthonok az arborétumban

Közös torna, majd séta a parkban és az arborétumban, idegenvezetés a Puskás Akadémiában, aztán irány a Vál-Völgyi kisvasút. A csodálatos időben csodálatos programokkal töltötték idejüket az Olajág Otthonokban élő nyugdíjasok A túrához csatlakoztak a Törökbálinti Nyugdíjas Klub tagjai is. Közösen tették meg a 7 km-es túrát.

 • Nem csak a húsz éveseké a világ

Nemcsak a fiatal korosztály, a régebb óta fiatalok is szeretnek kalandozni. Így tett Őszi Napfény Nyugdíjas Klub is. Őszi programjuk tartalmazta Mádl Ferenc tiszteletére állított szobor, Márkóban található kápolna felkeresését, Essegvár meghódítását. A csodás látványban gyönyörködve fentről belátták a Bakonyt.

 • Túra, koncert, virsli

A Vörösberényi Nyugdíjas klub igazán színvonalas és sokrétű programmal kápráztatta el a környékbelieket. Tisztelettel és odaadással készültek és szervezték a programokat. Nem ma kezdték, hiszen ez már a negyedik alkalom, hogy részt vesznek ezen a rendezvényen. Az önkormányzati képviselők, a falu apraja nagyja mind csatlakozott az énekeszótól hangos túrához. 101 ember 6,5 km-t tett meg. A négy állomás és az ott meghatározott feladatok teljesítése után, mini koncert a zeneiskolások jóvoltából, virsli és ital a klub elnökétől volt a jutalom.

 • „Még, még, még, ennyi nem elég”

Városnézéssel egybekötött sétát teljesítettek a békés megyei Szeghalmi Búzavirág Nyugdíjas Egyesület tagjai. Ez tekinthető volt egyfajta városi felfedező túrának is, ahol körbejárták Szigethalom nevezetességeit, és egy a világon egyedülálló magánygyűjtő által bemutatott kincseket is megcsodálhatták a „Mundérba bújt történelem” elnevezésű állandó kiállítás keretében.

 • Túra a vadászházig

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Tápió-menti Tájvédelmi Körzetén át a Hunor Vadásztársaság vadászházáig és vissza a nyugdíjas egyesület klubhelyiségéig. Ez volt a táv, amit Farmos Rózsa Nyugdíjas Egyesület teljesített a Világ Gyalogló hó (Nap) keretein belül. A rendezvényen szép számban vettek részt.

 • Szellemi és testi egészség

Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat is részt vett a rendezvénysorozatban. Végigjárták Kispest nevezetességeinek egy részét 5 km-es túra keretein belül. A kirándulás pihenőjében szellemi totóval készültek, melyet, aki szemfülesen járta végig a túrát könnyedén meg tudott fejteni, hiszen a kérdésekkel a látottakat elevenítették fel.