Újabb magyar siker az Európai Sporthéthez kapcsolódó nemzetközi #BeActive pályázaton: ezúttal az Adevinta Hungary csapata került be a kontinens 3 legsportosabb munkahelye közé! A november 28-i brüsszeli díjátadót követően tájékoztató értekezletet is tartott az Európai Bizottság sport osztálya, ahol szövetségünk első kézből értesülhetett az idei #BeActive kampány eredményeiről.

A #BeActive kampány az Európai Bizottság legnagyobb sportcélú kampánya, amely a mozgásban gazdag, aktív életmódot népszerűsíti Európa-szerte, a tagállamok – köztük Magyarország – lelkes közreműködésével. A kampány kiemelt időszaka a szeptember végi Európai Sporthét, ugyanakkor egész évben zajlanak kapcsolódó programok, év végén pedig rendszerint átadják a kampányhoz kapcsolódó nemzetközi elismeréseket.

A #BeActive díjakat az Sporthét 2015-ös indulása óta ítélik oda a kontinens legkiemelkedőbb sportos, inspiráló kezdeményezéseinek. 2019-ben Kádár-Papp Nóra a “Gyerünk Anyukám” mozgalommal megnyerte a helyi hős kategóriát, a Bethesda Gyermekkórház a “top 3” munkahely közé került, tavaly pedig az iData Kft meg is nyerte a #BeActive munkahely címet.

Az elismeréseket ezúttal is “helyi hős” (Local Hero), “oktatási” (Education), „generációkon átívelő”  (Across Generation Award) és “munkahelyi” (Workplace) kategóriákban hirdették meg. Utóbbi kategóriában bár a győzelem nem sikerült, de a legjobb három közé került az Adevinta Hungary csapata, ami hatalmas siker egy európai szintű versenyben. A cég sportos elköteleződéséről Várnagy Adriennt, az Adevinta mukatársát kérdeztük a brüsszeli díjátadón:

„Weboldalaink sikere és jövője a velünk dolgozókban rejlik, ezért sok időt és energiát fektetünk saját magunk és közösségünk fejlesztésébe. Az évek alatt egy igazi közösségé formálódtunk, így kijelenthetjük, hogy szupererőnk a csapatunkban és a kultúránkban rejlik. Ezt hivatott támogatni az Adevingary Sport Challenge projekt is, mely 2019 szeptembere óta működik, lényegében ez egy rendszeresen megrendezésre kerülő pontgyűjtő verseny a munkatársak között, mely támogatja a cég dolgozóit, hogy elkezdjék az aktív életet vagy nagyobb hangsúlyt helyezzenek a sportolásra, mindezt egy támogatott közösségben együtt tegyék a munkatársakkal egymást motiválva. A verseny minden év májusában és szeptemberében kerül megrendezésre, a kihívás egy egész hónapon át tart, melynek résztvevői minden sportág kipróbálásánál és aktív sportolásnál pontokat gyűjthetnek, melyeket a végén egy sorrendet alkotnak és megszületnek az Adevinta Hungary legsportosabb munkatársai.

Az egyéni nevezések és célok mellett vannak mennyiségi csapatcélok, így az eredmények összesítésével kiderül, hogy az egész cég mennyit sportolt. Ezek minden évben összehasonlításra kerülnek, így tudjuk azokat az éveket és hónapokat, amikor a legmotiváltabbak voltunk.

Külön kiemelendő, hogy ezek a legnépszerűbb hónapok a cégnél, melyekről rendszeresen beszélnek a kollégák, készülnek rá, megismertetik az új munkatársakkal, ötleteket adnak egymásnak, motiválják egymást, így egy hatalmas eredményt értünk el, hiszen mára az Adevinta Sport Kihívások hagyománnyá váltak, már nem múlhat el év a verseny nélkül.”

Ezúton is gratulálunk az Adevinta csapatának!

A díjátadót követően tájékoztató értekezletet is tartott az Európai Bizottság sport osztálya, ahol szöveteségünk munkatársa első kézből értesülhetett az idei #BeActive kampány eredményeiről. Így megtudtuk, hogy ezúttal összesen 32 869 eseményen több mint 13 millió résztvevő mozdult meg az Európai Sporthét keretében, továbbá részleteiben is megismerhettük a nemzetközi kommunikációs kampány főbb eredményeit és a nemzeti koordinátorok szervezési tapasztalatait.

Jövő szeptemberben is lesz Európai Sporthét, de a #BeActive programok sora már tavasszal elkezdődik. Találkozzunk minél több programon!