A sok ülőmunka és a mozgáshiány egész Európában egyre égetőbb probléma, ezért a rendszeres sport talán sosem volt még ennyire fontos. Az Európai Bizottság által 2015-ben életre hívott Európai Sporthét célja, hogy a kontinens lakossága megmozduljon, és egész évben aktív maradjon. Idén szeptember 23. és 30. között itthon is számtalan izgalmas programon tehetünk az egészségünkért.

 

32 ország, közel 34 000 rendezvény és több mint 9 millió résztvevő: az Európai Sporthét számai idén is magukért beszélnek. Természetesen Magyarország is kiveszi a részét programokból, a mozgósításban pedig nagykövetként olyan ismert emberek buzdítanak sportolásra, mint Béres Alexandra fitneszedző, Hozleiter Fanny Mosolyka blogger, a FaceTeam Akrobatikus Sport Színház tagjai vagy Baji Balázs gátfutó.

A hazai sporthét egyik nyitóeseménye szeptember 22-23-án a Hősök terén a Kosárlabdázás Napja lesz. A látványos bemutatók és sztárfellépők mellett sportolásra is lehetőség  nyílik. A másik nyitóeseménnyel, az Angyalföldi Sportfesztivállal startol a Budapesti Szabadidősport Szövetség egész héten átívelő, nagyszabású budapesti rendezvénysorozata.

Az Európai Sporthét keretében itthon országszerte közel 400 programhoz lehet csatlakozni: a közösségi futástól kezdve a sárkányhajózáson és zumbán át egészen a kerékpártúráig számtalan lehetőségünk nyílik arra, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Ráadásul az események nagy része ingyenes, mindenki számára elérhető. A cél idén sem kevesebb, mint hogy minél több magyar tegyen az egészségéért, ezzel felkerüljünk Európa sporttérképére, és kiemelkedő részvétellel mozduljunk meg.

 

A részletes programot ide kattintva nézheted meg.

Mozdulj te is Európával!

#beactive