2016 szeptemberében került átadásra Kazincbarcikai belvárosában a Don Bosco Sportközpont, melynek fenntartója a Don Bosco Szalézi Társaság. Ezzel megvalósítva a Kazincbarcikán és környékén élők régi nagy álmát.

Első lépésként a Szalézi Rend megvásárolta az önkormányzattól az 5.132 m2-es földterületet. Mindazonáltal hálásak vagyunk Magyarország Kormányának, hogy elképzeléseinket és törekvéseinket nagyvonalúan támogatta. A Porticus nevű német csoportot is mindenképpen meg kell említeni és természetesen a Szalézi Rendfőnökség sem maradhat ki a sorból, hiszen a hiányzó részt ők adták hozzá, hogy felépülhessen a Don Bosco Sportközpont!

Elmondható, hogy közösen osztozott az állam és az Egyház a költségeken.

A komplexum területe nagyjából 3.000 m2, amelyet parkosított, valamint burkolt – parkolók, terasz stb. – felület egészít ki.

Feladatunk az egyházi oktatás segítése, a színvonalas szabadidős lehetőségek biztosítása, sportesemények, kulturális programok szervezése. Délelőttönként a szaléziak által fenntartott két iskola mindennapos testnevelését, míg délutánonként a helyi diák- és versenysport egyesületek edzéseit és mérkőzéseit biztosítjuk. Emellett kiváló sport- és szabadidős szolgáltatásokat nyújtunk a szórakozni, sportolni vágyó magánszemélyeknek és cégeknek is.

A sportközpont küzdő tere 900 fő befogadására alkalmas a mobil, kihúzható széksorral együtt, 44×22 m-es pályamérettel, röplabda, kézilabda, futsal és kosárlabda mérkőzések, egyéb sportversenyek és kulturális, komoly hang- és színpadtechnikát igénylő programok lebonyolítására alkalmas.

Figyelmükbe ajánlom a 300 fő befogadására alkalmas rendezvénytermünket, mely teljes terjedelmében, és hangszigetelt mobil falakkal elválasztva 3 kisebb részben is alkalmas konferenciák, esküvők, bálok, ballagások, születésnapok, magánszemélyek és cégek egyéb rendezvényeinek lebonyolítására.

Kiegészítő szolgáltatásaink között szerepelnek bowling és squash pályáink, valamint a februárban megnyitott elsőosztályú gépekkel felszerelt, minden izomcsoport megmozgatására lehetőséget nyújtó fitness termünk.

Kényelmünket szolgálja továbbá az épület központi részénél található Caffè Pianta elnevezésű kávézónk, melynek különlegessége, hogy egyenesen Olaszországból, a névadó hazájának régiójából szállítják a kávégépünkben lefőzött olasz szemeskávét. Természetesen a kávé mellett egyéb különlegességek és finomságok is megtalálhatók.

Közösségi terünkben a csocsózni és asztaliteniszezni vágyók kapnak teret nyitvatartási időnk teljes ideje alatt, ahonnan a Szent Erzsébet sétányra és a hozzá tartozó füves, parkövezetre van kilátás.

 

Kulturális és hitéleti programok lebonyolításában is igyekszünk élen járni és kiszolgálni a városban és vonzáskörzetében élők igényeit. Sportközpontunk adott már otthont, a teljesség igénye nélkül, többek között Tartományi Don Bosco Ünnepnek, egyházközségi és más lelki rendezvénynek, ifjúsági találkozónak, könnyűzenei koncertnek, vagy nagyszínpadi előadásnak, mint például az Experidance, vagy a Recirquel Társulat fellépésének, de kisebb vendégszámú előadásnak, gasztronómiai rendezvénynek is.

Az év további részében is színes sport és kulturális rendezvényeknek, előadásoknak, termelői vásároknak, futó és kerékpár versenyeknek, családi és sport napoknak, gyermek napközinek és táboroknak kívánunk helyet biztosítani.

 

Amennyiben elnyertük érdeklődésüket és ajánlatot kívánnak kérni, vagy további kérdéseik merültek fel, forduljanak bizalommal hozzánk az info@dbsk.hu email címen vagy kövessenek bennünket a www.dbsk.hu honlapunkon és facebook oldalunkon is a rendezvényeink részletéért vagy hívják a 0620/314-8470-es info számunkat!

 

Várjuk Önt is szeretettel!