2023-tól a tömeg- és szabadidősport területén működő sportszervezetek is bekapcsolódhatnak az Európai Bizottság Erasmus+ programjába. A sikeresen pályázó szervezetek külföldi szakmai utak, ún. tanulási célú mobilitások megvalósításán keresztül fejleszthetik munkatársaik szakmai kompetenciáit, és juthatnak ezáltal közelebb hosszú távú szakmai fejlesztési céljaik megvalósításához.

A pályázásra jogosultak köre

  • A tömeg- és szabadidősport területén működő nonprofit szervezetek (pl. sportszervezetek, sportklubok, helyi közigazgatási intézmények, nonprofit szervezetek)
  • Egyéb szervezetek, melyek a munkatársaik tevékenysége révén hozzájárulnak a tömeg- és szabadidősport fejlődéséhez (pl. nemzetközi szervezetek)

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. február 23. déli 12:00 óra

A pályázati lehetőség bemutatásáról és a kapcsolódó tudnivalókról szóló első rendezvénye lezajlott január 19-én. Az itt elhangzott előadások letölthetők a rendezvény regisztrációs felületéről az alábbi linkre kattintva:

https://erasmusplusz.hu/erasmus_rendezvenyek/palyazati-informacios-nap-erasmus-sport-rovid-futamideju-mobilitasi-projektek-ka182

Ugyancsak itt megtalálható a rendezvényen említett Projektmenedzsment kézikönyv is, mely ugyan a köznevelési szektorra lett megfogalmazva, de nagyrészben használható a sportpályázatok esetében is segédanyagként.

A pályázati felhívást és további segédanyagokat az alábbi oldalon találnak:

https://erasmusplusz.hu/dokumentumok_palyazatok_benyujtasahoz_a_sport_szektorban

A Tempus Alapítvány 2023. február 8-án szervez egy konzultációs lehetőséget is a pályázatot benyújtani kívánó érdeklődőknek. Erre az online konzultációra az alábbi linken tudnak regisztrálni:

https://erasmusplusz.hu/erasmus_rendezvenyek/konzultacios-lehetoseg-az-erasmus-sport-rovid-futamideju-mobilitasi-projektek-ka182-palyazatainak-beadasa-kapcsan

 Bővebb információ a pályázatról:

Tempus Közalapítvány

E-mail: info@tpf.hu

Telefon +36 1 237 1300

További részletek a pályázatról itt érhetők el.