Praktikus tippek otthoni és szabadtéri mozgáshoz!

Közeleg a Kihívás Napja! A május 26-i ingyenes eseményre Bánhegyi Adrienn, világ- és Európa-bajnok ugróköteles koreografált videójával is fel lehet készülni. Tanuld meg az ugrókötél gyakorlatokat és trükköket a családtagjaiddal, a barátaiddal, vagy az ismerőseiddel, készítsetek róla felvételt telefonnal, vagy bármilyen, rögzítésre alkalmas digitális eszközzel, és posztoljátok a közösségi oldalakon a #kihívásnapja2021, #ugorjukmegegyütt,  #masport hashtagekkel!

A Kihívás Napja alkalmából mozgásra invitáljuk a munkahelyeket és a tanintézményeket; lelkes, sportolni vágyó óvodásokat, iskolásokat, egyetemistákat és munkahelyi csapatokat is várunk. A rendezvényről hasznos infók itt találhatók: https://masport.hu/kihivas-napja/. Az esemény közeledtével adunk néhány praktikus tippet arra vonatkozóan, hogy milyen lehetőségeink vannak az otthoni és a szabadtéri sportolásra!

Ha otthon szeretnénk sportolni

A MovePlay oldalon (https://moveplay.hu/)  számtalan videó található, amelyek segítségével akár felszerelés nélküli edzésekből is inspirálódhatunk. A weboldalon különböző kategóriák közül válogathatunk: a játékos, családi edzések mellett akár önvédelmi, kismama, táncos vagy akár jógás videókat is találhatunk. Speciális sporteszközökre sincs feltétlen szükség: egyszerű, hétköznapi tárgyakkal is remek gyakorlatokat lehet végezni – néha egy PET-palack, egy felmosónyél, egy plüssjáték vagy egy harisnyanadrág is elég ahhoz, hogy edzésünket színesebbé tegyük.

Szabadtéri mozgás = korlátlan lehetőségek

A futás vagy az intenzív gyaloglás minden napszakban hasznos. A városi parkokban kialakított közösségi futópályák mellett már szabadtéri kondiparkokat is találhatunk, ha a kardió után kedvünk támadna erősíteni. A Free Sport Parks térkép segítségével országszerte megtalálhatjuk a közelünkben lévő parkokat, és további javaslatokat is kapunk, milyen ingyenes sportolási lehetőségek vannak.

Rengeteg túraútvonal van Magyarországon, amelyeket bejárva nemcsak a természethez érezhetjük közel magunkat, de érdekes látnivalók, várak, parkok, tanösvények is színesítik az élményt. Utunk során a réteken, mezőkön egy kellemes piknik alkalmával is mozoghatunk: például tollaslabdázhatunk, focizhatunk, röplabdázhatunk vagy akár a gyerekek egyik nagy kedvence, a közös ugrókötelezés is kitűnő választás lehet. A nordic walking tökéletes azok számára, akik a környezet csodáinak felfedezése közben testi-lelki feltöltődésre vágynak. A NOWA Élményséta kihívás is ezt a mozgásformát népszerűsítette, amelynek során a legaktívabb teljesítőket díjazták.

Manapság egyre népszerűbb a kerékpározás, így már egyáltalán nem meglepő az sem, ha valaki két keréken indul munkába. Bár jelenleg sokan otthonról dolgoznak, vagy nincs lehetőségük biciklivel munkába menni, de hazánkban szerencsére számos, lakott területen kívüli kerékpárút közül válogathatunk. Éppen most zajlik az év kerékpárútja szavazás is, ahonnan szintén lehet ötleteket gyűjteni, hogy merre induljunk el.

Akár úgy döntünk, hogy kimozdulunk a szabadba, akár úgy, hogy otthon maradunk, mindenféleképpen számtalan lehetőségünk adódik a mozgásra. Ezeket megragadva könnyedén fel tudunk készülni a Kihívás Napjára, és eközben ráadásul a közérzetünk is javul, hiszen sportolni egyedül és csoportosan is fantasztikus élmény! Az élményeket ne felejtsétek el levideózni és a közösségi oldalakon posztolni a #kihívásnapja2021, #ugorjukmegegyüttés #masport hashtagekkel, ezzel is ösztönözve másokat a testmozgásra.