Szövetségünk koordinálásával május 29-én ismét megrendezésre kerül a nemzetközi színtéren is jelen lévő Kihívás Napja. Tanintézmények, közösségek, munkahelyek, települések sokaságát bíztatjuk arra, hogy lendüljenek mozgásba május utolsó szerdáján. A cél idén is az, hogy a kategóriák legaktívabbjai elnyerjék a Magyarország legsportosabbja címet.

  • Törj ki a hétköznapokból!

A tanulás, a munka, a háztartás vezetés, a gyerek nevelés mind a mindennapi rutinunk része, ami szinte egy örök körforgásnak tűnhet. Néha szükség lehet arra, hogy ebből a mókuskerékből kitörjünk. Ezt számtalan módon megtehetjük. A mi javaslatunk az, hogy a monotonitást mozgással, sportolással, aktív kikapcsolódással törjük meg. A Kihívás Napja remek lehetőség, hogy sportos közösségi élmények teremtésével valami egészen új színt vigyünk a hétköznapjainkba.

  • Játékos versengés

A Kihívás Napja vagy ahogy talán még sokak ismerik Chellenge Day kezdetben települések közötti versengésről szólt, amelyben 0 órától 21 óráig minél többen végezzenek legalább 15 percben aktivitást. Indulása óta azonban az esemény számos újdonsággal, új kategóriákkal és kihívásokkal bővült, hogy a társadalom minél több csoportját tudjuk megszólítani, mozgásra ösztönözni.

  • Szervezz és csatlakozz!

Az eseményhez a kihivasnapja.hu oldalon keresztül lehet csatlakozni eseményszervezőként. Résztvevőként pedig az oldalon elérhető programok közül lehet a későbbiekben választani.

  • Fókuszban a munkahelyek

Munkahelyek számára egy hónapon át tartó kihívást hirdetünk május 1-29. között. Cél a mozgásra ösztönzésen túl az életmódváltás elősegítése a választható Táplálkozz okosan! kihívással, mely a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével való együttműködés keretein belül valósul meg.

munkahelyi csapatoknak jelentkezési határidő: április 30.

  • Vigyük tovább!

A mozgás jótékony hatásával mindenki tisztában van azonban sokszor a lendület és a kellő motiváció hiányozhat ahhoz, hogy hosszú távon is mozgásban maradjunk. Ezt segíti a Kihívás Napja, ami lényegében nem más, mint egy nagyszabású mozgásra buzdító kampány. A figyelemfelhívás, az örömteli és játékos mozgásra ösztönzés üzenetét hordozza magában. A közösségi élmény megteremtésével a MASPORT fő küldetését erősítjük: a mozgásgazdag mindennapok fontosságának népszerűsítést.

  • Extra kihívások

Akinek nem lenne elég a kategóriánkénti versengés, azoknak külön kihívásokkal készülünk. Tanintézmények a Kinder Joy of Moving Kihíváshoz, települések, közösségek pedig a Széchenyi Kihíváshoz csatlakozhatnak, a munkahelyeknek pedig a Táplálkozz okosan! kihívásban való részvétel lehetőségét kínáljuk.

További információ: https://kihivasnapja.hu/