A többszörös Európa- és világbajnok kötélugró Guinness Rekord kísérletre készült Fehérváron. Bánhegyi Adrienn az István király Általános Iskola több mint háromszáz diákjával áthajtásos ugrókötelezésben próbálta meg a világrekord kísérletet a Magyar Diáksport Napja alkalmából. A program sikeres volt, a kísérlet sajnos nem, de így is 123 gyermekkel sikerült megállás nélkül a kötéláthajtás.

Mintegy 340 gyermek vett részt a rekordkísérletben, de összesen 514 fehérvári iskolás ugrált a Palotavárosi Szabadidőparkban – mondta Rácz Katalin az István Király Általános Iskola tanítónője. Az Európai Sporthéten ez a rekordkísérlet volt az iskola legnagyobb eseménye.

Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Irodájának sportmunkatársa elmondta, hogy a Magyar Szabadidősport Szövetség által koordinált Kihívás Napja rendezvény arca volt ebben az évben Bánhegyi Adrienn, a szlogen pedig az “Ugorjuk meg együtt a kihívást!” volt május utolsó szerdáján. Az István Király Általános Iskolát pedig a Fejér Vármegyei Szabadidősport Szövetségen keresztül keresték meg, hogy az Európai Sporthéten egy egész napos sportnap keretén belül szervezzék meg a rekordkísérletet.

Pénteken a város számos iskolájában lesznek különböző programok a Magyar Diáksport Napján

Az Európai Unió kezdeményezésére az Európai Bizottság 2015 óta rendezi meg minden évben az Európai Sporthetet. Az egész kontinensre kiterjedő kampány célja, hogy egy héten keresztül minél többen mozogjanak a programokon, ennek hatására pedig az év további részében is aktívak maradjanak. A rendezvénysorozaton több ezer esemény zajlik szerte Európában, fókuszban az olyan témákkal, mint a szabadban végzett sport, vagy éppen a közösségi edzések.

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/tobb-szaz-gyermekkel-ugralokotelezett