Több, mint 5000-en tartották velünk az iramot

 

A #BeActive üzenet jegyében ismételten Családos iramban zajlott szeptember első vasárnapja. Idén közel 5100-an sportoltak, mozogtak velünk a Puskás Aréna Nyugati Parkjában. A kisgyermekektől a nagyszülőkig mindenki megtalálta a maga számára megfelelő és szimpatikus mozgásformát a majdnem 100 különböző mozgásformát felsorakoztató eseményen.

Szakembereink és partnereink bevonásával célunk egy olyan rendezvény megvalósítása volt, ahol szabályszerűen, szakszerűen és nem utolsó sorban örömmel mozoghatnak a résztvevők.

Az időjárás kegyes volt. A Budapestre lecsapó reggeli vihar elkerülte a rendezvényterületet, a megnyitó idején pedig már a Nap is kisütött.

Több újdonsággal is készültünk a részvevőknek, melyek egyaránt osztatlan sikert arattak. A Kinder Joy of Moving Gyereksarok területen a kisebb és nagyobb gyerekek is hatalmas lelkesedéssel teljesítették a KJOM akadálypályát. A Spartan Race Kids pályájája igazi kihívásokat tartalmazott. A Lushty-sátor meglepetés programelemei pedig elvarázsolták a kisebbeket is.

A rendezvényterület közepén helyet kapó Groupama Tanpálya és BRFK pont rengeteg gyermeket és szülőt vonzott. A mobil KRESZ pálya, a kiállított rendőrautó és motor sokak szemében csillogást váltott ki.

Leginkább a fiúk és apukák lakták be a sportpályás részeket. Az Újpest FC által koordinált célbarúgás és dekázás az egyik legnépszerűbb állomás volt, melyhez hozzájárult a 16-szoros válogatott Kabát Péter jelenléte is. A gördülő járművek és a trükkös bringák sikerét mutatja, hogy egész nap csak rövidebb-hosszabb sorban állás után tudtak beülni a nyeregbe a résztvevők.

A szenior korosztály is szép számmal képviseltette magát. A nekik is készültünk a sétafocitól elkezdve a Mozgásélmény Szenior oktatói által tartott foglalkozásokkal, valamint gerinctornával és 3-1-2 meridián tornával is.

Mindezek azt jelentik, hogy előzetes céljainkat sikerült teljesíteni, hiszen a résztvevők arcán az esemény ideje alatt az öröm és fülig érő mosoly került mindemellett az összes mozgásforma helyszínén jó hangulat uralkodott és szenvedélyes légkör a pecsétek megszerzésért.

A résztvevők az aktivitásukért különböző ajándékokban részesültek. A szponzoraink által felajánlott tárgynyeremények is gazdára találtak a sorsolásokon. A nap végén kicsik és nagyok együtt örülhettek a szerencséjüknek.

A rendezvényen készült képek megtekinthetőek a Családi Mozgásfesztivál facebook oldalán: https://www.facebook.com/CsaladiMozgasfesztival/photos

A program kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt. és a Honvédelmi Minisztérium volt.

A Kinder Joy of Moving gyereksarok támogatója a Ferrero Magyarország Kft. volt.

A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg a Városi Civil Alap keretében.