Mind a 19 vármegyében és Budapesten sportos programokkal ünnepelték kicsik, nagyok és régebb óta fiatalok a mozgás örömét a Kihívás Napján! Többek között postai dolgozók, orvosok, ápolók, pedagógusok, diákok, nyugdíjasok, buszsofőrök, informatikusok, szakácsok, laborosok, kereskedelmi dolgozók, rendvédelmi szervek dolgozói összesen TÖBB MINT 50 MILLIÓ PERCET MOZOGTAK A KIHÍVÁS NAPJA eseményhez kapcsolódóan!

Magyarországon 1991 óta minden év május utolsó szerdáján a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával megrendezésre kerülő esemény célja, hogy a lehető legtöbben végezzenek minimum 15 perces aktivitást és versenyezzenek a legsportosabb címekért. Hosszabb távon a szövetség célkitűzése, hogy ezzel az alkalommal kedvet teremtsen arra, hogy a rendszeres testmozgás a mindennapok szerves részét képezze.

Az országos programsorozathoz idén a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, a Kinder Joy of Moving program, számtalan civil és egészségügyi szervezet, kis települések és nagy városok, óvodák, tanintézmények, sportegyesületek és közösségek is csatlakoztak. Sétálás, lépcsőzés, kosarazás, jóga, úszás, nordic walking, különböző akadálypályákon való részvétel és megannyi kreatív formában megvalósuló pulzus növelő testmozgás hozta lázba idén is az országot. Terek és játszóterek, parkok, iskolák, óvodák, fitnesztermek, irodák, munkahelyi étkezdék, és a budapesti kapitányságok is megteltek mozgásprogramokkal május 31-én. Összesen 276 munkahelyi csapat, 166 tanintézmény, 63 település, 83 közösség, 1008 budapesti rendőr és több, mint 600 fő 3-1-2 meridián-tornázó részvételével zajlott a 2023-as Kihívás Napja. A benevezett szervezetek teljesítményét kategóriánként díjazzuk, cél a legsportosabb: település, munkahely, tanintézmény, rendvédelmi szerv, közösség cím elnyerése. Az eredmények feldolgozása még jelenleg is zajlik, június 2-án 12:00-től a www.kihivasnapja.hu oldalon lesz közzé téve a végeredmény.