18 hónappal a TAFISA tokiói világkongresszusa előtt nemzetközi találkozót tartott a világszervezet, ahol a közelmúlt és a közeljövő kongresszusainak főbb tanulságait, illetve lehetőségeit vizsgálták meg a résztvevők.  A frankfurti találkozón a nagy sikerű 2015-ös budapesti világkongresszus is szóba került, amelyről a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) és a korábbi szervező bizottság képviseletében Benyhe Róbert és Füleky András tartott előadást.

 

 

A TAFISA munkatársai (élükön Wolfgang Baumann főtitkárral) és a magyar résztvevők mellett jelen volt Stacey Kim (a 2017-es szöuli szervező bizottság tagja), Masanori Tamazawa (a 2019-es házigazda, a TAFISA Japan tagja), valamint Patrik Perosa and Janez Sodrznik, akik a 2021-ben esedékes ljubljana-i kongresszust szervezik.

A workshop jellegű eseményen a MASPORT képviselői részletes beszámolót tartottak a Vigadóban megrendezett 2015-ös kongresszusról. A visszajelzések alapján számos olyan eleme volt a magyar szervezői munkának, amelyet a tokiói és a ljulbjana-i házigazdák is szeretnének alkalmazni. Természetesen szó esett a szervezés fő kihívásairól (regisztrációs rendszer, vízum ügyek, lokális és nemzetközi promóció stb.), illetve esetleges új programok és célcsoportok bevonásáról is. Nagy egyetértés volt abban a tekintetben, hogy a TAFISA kongresszusainak a hagyományos akadémiai programok mellett minél több aktív, egyben a kapcsolatépítést is ösztönző programot kell kínálnia a résztvevőknek. A megbeszélés nyomán a jövőbeli házigazdák kiemelt figyelmet fordítanak majd arra, hogy a következő kongresszusok összehangban legyenek a TAFISA által újonnan elfogadott „Aktív világ 2030” stratégia célkitűzéseivel.

 

 

Az információk megosztása mellett a workshop egy újabb jó alkalom volt a MASPORT és a TAFISA közötti kapcsolat erősítésére. A két fél az idei évtől két Erasmus+ projektben is együttműködik majd.