Június 12-én Szövetségünk szervezésében Újbuda Önkormányzatával és a Budai XI. Sportegyesülettel együttműködve lezajlott a Szépkorúak Sportfesztiválja Budapesten a Bikás parkban. A rendezvényen 13 vármegyéből és a fővárosból érkező rekord számú 1814 résztvevő, a több mint 50 féle programponton 24 066 aktivitást teljesített a nap folyamán.

A rendezvény célja idén is az volt, hogy örömteli, játékos és vidám sportnap keretein belül megmozgassuk a régebb óta fiatal korosztály tagjait.

A rövid megnyitó után új hagyományt teremtve közös zenés bemelegítéssel startolt el a rendezvény. A korán érkezők már reggel 8 óra körül várakoztak a park területén, hogy kipróbálhassák a közel 50 féle mozgásforma egyikét. Nehéz lenne meghatározni mi volt a „közönségkedvenc” mivel nem volt olyan mozgáspont, amelyik ne lett volna színültig tele mosolygós résztvevővel. A lelkes szépkorúak egymásnak adták át a tapadós nyilat, a labdákat, a forgótenisz ütőjét és az egyéb kihelyezett sporteszközöket, hogy mindenki egy kicsit újra gyerek lehessen játékos vidám sportolással. A táncterasz egész nap pulzált és lüktetett a sok táncolni vágyótól, folyamatosan váltották egymást az oktatók, akik fergeteges hangulatot teremtettek.

Reméljük, hogy ez a vidám sportnap sokaknak ad inspirációt arra, hogy a hétköznapokban is aktívak legyenek! Az év további részében sem hagyjuk foglalkozások nélkül a szépkorúakat. Az online Mozgásélmény Szenioroknak programunkban örömtánc, jóga, átmozgató és erősítő foglalkozásokhoz lehet csatlakozni a hét hat napján.

ÖSSZEFOGLALÓ FILM AZ ESEMÉNYRŐL

GALÉRIA