A Voltaren Emulgel Forte támogatásával, a Megyei Nyugdíjas Szövetség benevezett a Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) által szervezett országos szenior mozgásnap sokrétű programjába.

Időpont: 2017. október 19., helyszín: Budapest, Sport 11. Sport-, Szabadidő és Rendezvény Központ.

 

 

Az Elnökség eredeti terve az volt, hogy a megyei sportrendezvény helyezett csapatai képviselik megyénket az országos sportnapon. Miután a NYOSZ–tól  bíztatást kaptunk, hogy minél nagyobb létszámban képviseltessük megyénket, úgy döntöttünk, hogy egy külön busszal megyünk. Így 47 személy vehetett részt a rendezvényen.

Érdekes és élmény-dús utunkról néhány gondolatot osztok meg a kedves Olvasóval.

A teljes létszám Nagykálló, Levelek és Nyíregyháza települések nyugdíjasaiból állt össze. Minden résztvevő örömmel vállalta, hogy útjával, a sokoldalú sportolási bemutatkozással öregbíti megyénk hírnevét.

Ez sikerült is.

Miután kiderült, hogy megyénkből megy a helyszínre a legtöbb szépkorú, már a fővároshoz közeli benzinkúton az MTV1. stábja várta a csoportot. Felszálltak hozzánk és “dalos interjúk” készítése közepette kísérték a csoportot a helyszínre.

Ebből következik, hogy érkezésünk rendhagyó volt!

Örömteli fogadtatásban volt részünk. Mindenki regisztrált, megkaptuk a belépési és étkezési karszalagokat. “Bevonultunk” a sportcsarnokba és vártuk a hivatalos megnyitót.

Megnyitó után mindannyian a szabadidősport helyszínein végeztük a gyakorlatokat.

Ezek: gyaloglás/nodic-walking túra a Kamaraerdőben lévő tó partján. Szenior táncgyakorlás, asztali tenisz, tenisz, tollaslabda, kerékpározás.

Ezeket a játékokat minden résztvevőnk kipróbálta. Aki 5 helyszínről bélyegző matricát gyűjtött egy pólót kapott ajándékba. A TV. stáb itt is kísérte utunkat, de már az ország többi résztvevőivel együtt mutattuk be ügyességünket. (Arról, hogy mikor láthatjuk az eseményt a televízióban, tájékoztatást küld a szerkesztőség Elnök Asszonynak!)

A nap folyamán az egészségünk ellenőrzése érdekében vérnyomás, vércukorszint mérésre volt lehetőség. Kipróbálhattuk a Voltaren Emulgel Forte gyógyító hatását, a hát-, nyak masszázsnak köszönhetően.

A napot tombolasorsolás zárta. Tombola jegyeket minden résztvevő ingyen kapott. A tombola tárgyai hátizsákok voltak, amelyekben esőkabát, kulacs, egy pár asztaliteniszütő és egy ping-pong labda volt.

Örömmel jelzem, hogy csoportunkból 6 nyertes volt. Ez úton is szívből gratulálok a nyerteseknek. (Sajnálattal jegyzem meg, hogy Elnök Asszony és én, nem voltunk a nyertesek között!)

 

Meggyőződésem, hogy egy szép, élménydús napot töltött ez a “kis” csapat a budai hegyekben. Abban már csak reménykedem (az elnökséggel együtt), hogy minden résztvevő szívesen őrzi emlékeiben az eseményt. Köszönjük, hogy vállalták.

 

Csikai Sándorné