Letölthető előadások:

 

A konferenciáról Bányász Árpád:

Több szempontból is rendhagyó konferenciát rendezett a Magyar Szabadidősport Szövetség. A Kóspallagon megtartott eseményen dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a szabadidősport komoly fejlődés előtt áll, és a kormányzat kiemelten támogatja.

A konferencián megállapodást kötött az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) és a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ). A dr. Soós Ágnes (az OSEI főigazgatója, főorvos) és Czene Attila (MSZSZ-elnök) által aláírt szerződés értelmében a szabadidősportos tevékenységet végzők – TAJ-kártya ellenében – a Sportkórház teljes tevékenységére igényt tarthatnak.

Bienerth Gusztáv, a Budapesti Olimpiai Pályázat alelnöke eredetileg az olimpiai pályázat és a szabadidősport kapcsolatát ecsetelte volna, de az ötkarikás pályázat kapcsán megváltozott helyzet más előadást eredményezett. dr. Bienerth Gusztáv szerint a magyar olimpiai pályázatnak jó esélye volt, de mint ahogy fogalmazott: ’utólag mindenki okos’. „Tanulságok bőven vannak. Óriási tapasztalat halmozódott fel, amelyeket az ország tud majd hasznosítani az előttünk álló világversenyek megrendezésekor” – hangsúlyozta Bienerth Gusztáv.

Czene Attila szerint a Magyar Szabadidősport Szövetség legfontosabb feladata, hogy minél több emberhez eljuttassa a rendszeres mozgást, a sportot. „Biztos vagyok abban, hogy a magyar emberek többségének a sporthoz való hozzáállása más lenne, ha ők maguk a hétköznapjaik során is rendszeresen mozognának. Ez vonatkozik az élsporthoz való hozzáállásra, és adott esetben egy olimpiai pályázattal kapcsolatos állásfoglalásra is” – összegzett a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

Az esemény médiapartnere a Sportime Magazin volt.

http://sportime.hu/szabadidosport/sporttortenelmi-szabadidosportos-konferencia-6218

Fotó: Kádár Adrián