A szabadidősport szerepe a turizmusban

konferencia összefoglaló

 

A Magyar Szabadidősport Szövetség 2020.02.28-03.01. között már 29. alkalommal szervezett szakmai konferenciát tagszervezetei, partnerei, sportszakemberek és a szabadidősport iránt érdeklődők számára.

A 2020-as konferencia a szabadidősport szerepe a turizmusban témakört helyezte a fókuszba. Kezdetben, a témaválasztás időszakában kérdéses volt, hogy a turizmus szerteágazó tudománya és a szabadidősport elég nagy felületen érintkezik-e ahhoz, hogy abból hasznos és tartalmas program jöjjön létre. Már a konferencia szervezése során, a helyszínen pedig még világosabbá vált, hogy bőven több lehetőség rejtőzik a témában és az előadók által tolmácsolt ismeretek a hallgatóság többségére inspirálólag hatottak.

A témakör teljeskörű körbejárása érdekében többek között Michalkó Gábor egyetemi tanár, Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Donka Attila aktív turizmus szakértő és Zámbori Péter a Magyar Fürdőszövetség részéről elemezte a turizmus és a szabadidősport kapcsolatát.

A konferencián Czene Attila elnök úr tolmácsolásában elhangzottak a szabadidősport területén lévő aktualitások, de tagszervezeti bemutatkozók, a Budakörnyéki Egészségprogram ismertetése és új sportágak, szolgáltatások bemutatása is helyett kapott a 2. nap programjában.

A résztvevők az előadások előtt és után közösségi, sport és egészségprogramokat próbálhattak ki: Magyarországon egyedülálló mofetta kezelést, Podiart talpvizsgálatot, doTERRA illóolajokat, nordic walkingot, éjszakai bocsát, bowlingot, gyorstollaslabdát.

A konferenciának idén új helyszín, a parádfürdői Erzsébet Park Hotel adott otthont, melynek konferencia terme ideális helyszínt biztosított az előadásoknak, hatalmas parkja kiváló területet nyújtott a konferencia kiegészítő sport programjainak.