Czene Attila: a cél az, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a ’mindenki sportja

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ). A felek együttműködnek a jogszabályok előkészítésében, módosításában, felülvizsgálatában az oktatás, a sportpolitika, a sportegészségügy, a népegészségügy, a gyermek- és ifjúságpolitika, a szabadidősporttal kapcsolatos kutatások, nemzetközi tapasztalatok megosztása, valamint a társadalmi felzárkózás területén – tudósít az MTI.

A dokumentumot az Emmi részéről Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, a szövetség képviseletében pedig Czene Attila elnök írta alá. Az együttműködés a felek reményei szerint elősegíti – amint arra a tájékoztatás kitér -, hogy a sport, a mozgás és ezzel együtt az egészséges életmód hozzátartozzon a magyar emberek mindennapjaihoz.

Czene Attila elmondta, hogy a Magyar Szabadidősport Szövetség célja minél nagyobb hangsúlyt kapjon a ’mindenki sportja’. „Olimpia előtt vagyunk, bízunk a magyar csapat jó szereplésében, azonban mi már előre tekintünk, és bízunk abban is, hogy 2017-ben, és az elkövetkezendő években nagyobb reflektorfénybe kerül a szabadidősport Magyarországon” – összegzett Czene Attila.

Fotó: Fotó: Botár Gergely/kormany.hu