Az EFDN (European Football for Development Network) éves konferenciája 2023.március 20-tól március 22-ig került megrendezésre. A konferencia 0. napján tartották meg a sétafoci szemináriumot 2023.március 20-án a spanyolországi Sevillában, a Real Betis stadionjában. A rendezvény célja volt- amelyen a MASPORT is képviselte magát – a tudásmegosztás, a szabályrendszer véglegesítése és hazai, valamint külföldi tornák előkészítése és maga a sportág különböző népszerűsítési praktikáinak bemutatása.

A szemináriumon részt vett a skót sétafocis szövetség elnöke és két kollégája, valamint érkeztek a projekttel foglalkozó szakemberek a Benficatól, a Bayer Leverkusentől, a Rangerstől, a Getafetól, a Newcastletől, a Ferencvárostól és Debrecenből is.

A sportággal szövetségünk először a 2022-es Családi Mozgásfesztiválon került kapcsolatba, ahol bemutattuk ezt mozgásformát is a résztvevőknek, majd a Fradi Sétafoci képviseltette magát a 2023-as MASPORT szabaidősport konferencián egy előadás keretein belül, ahol bemutatta tevékenységét. A sétafoci Európa szerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág, melyet szeretnénk Magyarországon is népszerűsíteni a szenior sportolók körében.

MASPORT rendezvényen a sétafocit legközelebb a június 7-i Szépkorúak Sportfesztiválján és a szeptember 3-i Családi Mozgásfesztiválon lehet kipróbálni.
További információ a sportágról és a sportolási lehetőségekről:

Budapest: FTC – peter.keresztes@fradi.hu
Debrecen: Józsa Kickers Sétafoci – info@jozsasetafoci.hu

 

A sétafoci: több európai országban rendkívül népszerű sport a hölgyek és a férfiak körében is. A megmérettetéseken a nők 40 éves koruk felett vehetnek részt, míg a férfiak három korcsoportba vannak osztva, 50, 60 és 70 év felettiek. Fontos, hogy mind a nők, mind a férfiak idősebb és főleg szenior korban is rendszeresen meg legyenek mozgatva az egészségesebb élet központba helyezésével.