Idén is a hagyományokhoz híven megrendezésre kerül a Kihívás Napja. Örömmel, hatalmas lelkesedéssel, színes és kreatív programokkal készülnek a résztvevő települések, sportszervezetek, iskolák, óvodák, tűzoltóparancsnokságok és munkahelyek.

Budapesten és az ország különböző területein ezen a napon a mozgás, sportolás kerül a figyelem középpontjába. Eddig már több száz nevezés érkezett be és folyamatosan küldik a szervezők a Kihívás Napjára vonatkozó programtervezeteket.

Az alábbiakban ezekből a programokból (a teljesség igénye nélkül) gyűjtöttünk össze egy kis kedvcsináló válogatást.


„Budapest, de csodás…”

A főváros IV. kerületi önkormányzat szervezésében számos izgalmas program várja majd a sport és pulzusnövelő aktivitás szerelmeseit. Táncbemutatókkal, különleges akrobatikus kosárlabda show-val, labdajátékokkal, falmászással, úszással és még sok más érdekes programmal készülnek.  Előzetes programtervezetükből kiderül, hogy igyekeznek minden korosztály számára megfelelő és élvezhető programot biztosítani. Lesz itt minden, mi izmoknak ingere. ?

A budaiak sem maradnak program nélkül. Az első kerületben az óvodások számára ugrálóvárral, játékos vetélkedőkkel készülnek a szervezők. Ez remek lehetőség arra, hogy a kisgyermekek megtapasztalhassák a mozgás örömét.

A képhez tartozó alt jellemző üres; szank.jpg a fájlnév

Kocogó Pest megye…

A Pest megyei Felsőpakonyi nagyközség több pontján is közös kocogással várják a mozogni vágyókat. De nem csak ezzel, más programokkal is készülnek. Nem tudod pontosan, hogy mit jelent az hogy „ Kyokushin karate alapjaira épülő tömegsport”? Ennek könnyedén utána járhatsz, ha ellátogatsz a felsőpakonyi sportpályára.

Hajrá Bács-Kiskun!

A Bács-Kiskun megyei Szankon is gőzerővel készülnek az év egyik legmozgalmasabb napjára. Aki korán kel, tornával kezdheti a napot. A nap többi részében pedig a keréké a főszerep: BMX ,roller, görkori, bicikli bármelyiket kipróbálhatod, feladatokat teljesíthetsz ezekkel az eszközökkel.

„Guruló Hantos”

A Fejér megyei Hantos község önkormányzata azt tervezi, hogy a lehető legtöbb embert megmozgatja ezen a napon. Céljuk, hogy aki csak teheti pattanjon valamilyen guruló eszközre, és így induljon iskolába, óvodába munkába. Aki nem fáradt el eléggé, az a megmaradt energiáit levezetheti egy laza éjszakai focibajnokságon. Mindössze hat fős csapat 15 perc, és kész is a levezetés. Hajrá Hantos!

Szabadon Szabadegyházán

A település freestyler és aerobikbemutatóval készül. Aki a mozgás szépségében elmerülne, annak balett bemutatóval készül Szabadegyháza önkormányzata.

Csoportosan Baranyában

Az előzetes programtervek szerint a Baranya megyei Szentlőrinci Általános Iskola Bükkösdi Általános Iskola Tagintézménye főként a csoportos mozgás köré építi a programját. Csoportos: aerobikkal, cooperrel, és különböző csapatversenyekhez kapcsolódó bajnokságokkal izzasztják majd meg az iskolásokat. Lesz még kerékpáros falukerülés, gólyaláb viadal, tölcsérlabda és készülnek még egyéb kreatív játékokkal is.

A képhez tartozó alt jellemző üres; hantos.jpg a fájlnév

Ez csak egy része annak a számtalan programlehetőségnek, melyből május 28.-án szemezgetni lehet. Ezen felül is számos településen vehetnek részt aktív, és passzív mozgással kapcsolatos programon az érdeklődők. Érdemes lesz aznap körbenézni a környezetünkben, még az is lehet, hogy ez egy örök barátság veszi kezdete valamelyik mozgásformával…

Mozogjunk aznap is minél többen!

Az esemény részletei, és nevezés a kihivasnapja.hu oldalon.