A Pizza Sprint Félmaraton és Élményfutást a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Szolnok Televízió Zrt. közös rendezvénye. A verseny névadó szponzora a Pizza Sprint elkötelezett híve a sportnak.

2023. május 21-én a Pizza Sprint Félmaraton és Élményfutás negyedik alkalommal kerül megrendezésre a szolnoki és környéki futóközösség nagy örömére. A városban a futók száma folyamatosan emelkedik, amihez hozzájárul az a tény is, hogy a város – természeti adottságainak köszönhetően – számos ponton alkalmas a rövidebb vagy hosszabb távú futásra. Különösen nagy öröm, hogy a fiatal futók létszáma nő, akik sokszor családjaikkal együtt sportolnak.

Fizikális hatásai mellett a futás jótékony mentális hatásaival is karban tartja a szellemet és olyan tulajdonságokat fejleszt, mint az akarat, a kitartás, a tudatosság és a rendszeresség. Azaz futni az egyik legegyszerűbb, s egyben legnagyszerűbb dolog, így térhódítása nem véletlen a sportolók körében.

A város adottságai és kiemelt helyszínei pedig ideálisak egy komoly verseny lebonyolítására. Az útvonal kialakításánál a főbb szempontok között van a város nevezetességeinek és a természet közelségének egyvelege, amely egyben naturális és látványos. Tükrözi a természet szépségeit, ugyanakkor egyértelműen látható, hogy városi jellegű futóversenyről beszélünk.

Az útvonal a Kossuth térről indul, a Szapáry út – Templom út – Mártírok úton keresztül a Reptérig, ahol a repülőgépek között futhatnak el az indulók. Ezután a Tisza parton folytatják, majd a Tiszavirág hídon át a Tiszaligetbe érkeznek. A Debreceni Egyetem Szolnok Campusnál helyeztük el a visszafordítót, majd Tisza híd – Tiszaparti sétány útvonalon a Tiszai Hajósok terére érkeznek. A Szapáry úton keresztül futnak be a célba a Kossuth téren.

A sport értékei és a sportolás mellett megjelennek a kulturális elemek is és az útvonal mentén több helyen fellépők szórakoztatják a látogatókat és a sportolókat, ezzel is még több érdeklődőt kicsalva az eseményre. A rendezvényen a tervezett program szerint három távon, vagyis 7, 14 és 21 kilométeren indulnak a futók. Idén újdonsággal is várjuk az indulókat:  családi futásra is nevezhetnek.

2019-ben az indulók száma meghaladta a 400 főt, akik a célszalagot átszakítva befutócsomaggal és egyedi éremmel lettek gazdagabbak. A versenyzők 70 településről érkeztek: a futók fele Szolnokról, míg másik fele a megyeszékhelyen túlról. A legtávolabbi induló Csopakról nevezett.

Választható távok:
– 7, 14, 21 km

– 3 fős félmaraton váltó

–  családi futás

 

Kategóriák:
– 14 év alattiak

– 14-30 között

– 31-45 év között

– 46-59 év között

– 60 év felett

További információ: https://szolnokifelmaraton.hu/