Az idei évben a koronavírus-járvány okozta körülmények nem teszik lehetővé, hogy az évek óta megszokott hagyományos keretek között személyesen kerüljön átadásra a Lakosság Sportjáért elismerés. Az elnökségi határozat alapján a díjat 2020-ban Pálffy Tibor kapta, megbecsülve ezzel áldozatos, és kitartó munkáját.

Pálffy Tibor munkássága

Pálffy Tibor sportpályafutása elején a technikai sportok iránt érdeklődött. Először a motorsport érdekelte, majd később rallyversenyen indult.

1990-ben alakult Gödöllőn a Lakótelepi Szabadidősport Egyesület, melyben Tibor a kerékpártúrázást képviselte és 1992-ben már kerékpáros teljesítménytúrát is szervezett. Ebben az időszakban kezdte működését a Margita 322,2 Turisztikai Baráti Társaság, ahol a gyalogos szakág sportjai voltak hangsúlyosak. A két civil szerveződés egyesüléséből jött létre 25 éve, 1995 november 7-én a „Margita344,2 Turisztikai és Sport Egyesület”, melynek Tibor alapító tagja és megszakításokkal 14 évig és jelenleg is elnöke.

A technikai és versenysportok után Tibor a szabadidősportokban találta meg azt a változatosságot, örömöt, amit a sportban eddig keresett. Nagyon jó összhangot talált a sportszervezés, a közösség kovácsolása és az egyéni ambíciók között.

Az elmúlt 25 évben szinte az egész országot bejárta gyalogosan vagy kerékpárral. Az elért eredményeivel a mai napig inspirálja környezetét.

2009 óta Nordic walking instruktor, heti rendszerességgel vezet ingyenes nordic walking túrákat átmozgatva ezzel a helyben élő lakosságot. Gödöllőn és környékén meghonosította a túrázás legnépszerűbb és legnagyobb tömegeket megmozgató formáját a teljesítménytúrázást. Egyesületi vezetőként 3 gyalogos és 3 kerékpáros teljesítménytúra szervezését koordinálja. Rendezvényeiken a rendszeres részvételt a Margita Kupa alapításával érték el, amelyre 2003 óta az érdeklődés töretlen. Az egyesület sikerességét mutatja, hogy 2019-ben több mint 7600 embert mozgattak meg rendezvényeiken, tagjai és önkéntesei több mint 3350 önkéntes óra ledolgozásával járultak hozzá ehhez a hatalmas eredményhez. Aktív sportvezetőként a szövetség központi rendezvényeire is rendszeresen szervez résztvevőket, segítve a szabadidősport események népszerűsítését.