Október 1-én elindult az idén 24. alkalommal megrendezésre kerülő Világ Gyalogló (HÓ)Nap célja, hogy felhívjuk a figyelmet a gyaloglás egészségmegőrző hatására. Október hónap folyamán a benevezett szervezetek 300 helyszínen 17 000 fővel, több mint 2100 km távot tesznek meg országszerte. A programsorozathoz tanintézmények, közösségek, nyugdíjas szervezetek csatlakoztak.

  • Túl a gyalogláson…

Az őszi táj szépségeinek felfedezésén túl: egészségügyi előadással, katonai felszerelés és eszközbemutatóval, rendhagyó történelem órával, nordic walking előadással, vizslatalálkozóval, adventvárással, különböző témájú kvízekkel, egy kis irodalmi-, kultúrtörténeti eszmefuttatással, gyógynövény gyűjtéssel és még számtalan programmal teszik még komplexebb élménnyé a szervezők a helyi túráikat.

  • Tekintsd mozgásformának!

A gyaloglás a legegyszerűbb mozgásforma, amely már gyerekkorunk óta végig kíséri az életünket. Rendszeresen űzve számos mentális és fizikai egészségmegőrző hatása van. Erősíti a szívet, segít a depresszió legyőzésében, növeli a kreativitást, csökkenti a szorongást, szabályozza a vérnyomást ezen felül nordic walking bottal kiegészítve a test izmainak 99%-át megmozgatja. Tekintsük rá úgy, mint rendszeresen űzhető sport  és tapasztaljuk meg pozitív hatásait!

  • Hol lesznek programok?

Országosan, a természetben, városok parkjaiban, falvakban és minden megyében. Sőt a világ több országából is csatlakoznak a TAFISA nemzetközi World Walking Day felhíváshoz, melynek magyarországi megfelelője az egész októberben zajló Világ Gyalogló (HÓ)Nap országos eseménysorozat.

Az eseménylista itt érhető el: https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/vilag-gyaloglo-honap/

Töltődjünk fel túrázással!