Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Magyar Szabadidősport Szövetség – többek között a BRFK Életmód Program szakmai támogatására. A megállapodást 2023. szeptember 27-én Budapest rendőrfőkapitánya, dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy és a szövetség elnöke, Czene Attila írta alá.

A felek rögzítették, hogy prevenciós vagy toborzás jelleggel részt vehetnek az egymás által szervezett rendezvényeken, azokról tájékoztatják egymást és az érintett személyeket.

A Szövetség egyebek között vállalja, hogy a professzionális végrehajtás érdekében szakmai tanácsadást nyújt a már működő BRFK Életmód Program folytatása esetén.

A két szervezet kapcsolata korábban kezdődött; 2023. május 31-én egy nemzetközi kihívást hirdetett meg hazánkban a Magyar Szabadidősport Szövetség, amit nemcsak tejesítettek, hanem a legnagyobb létszámmal teljesítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A közös munka idén október 12-én a Világ Gyalogló (HÓ)Nap programban folytatódik. Ezen a napon a Margit-szigetet veszik birtokba a budapesti rendőrök, és autista gyerekekkel közösen gyalogolják körbe a szigetet Budapest rendőrfőkapitányának részvételével.

forrás: https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/olimpiai-bajnok-uszo-a-brfk-n