Mozgalmasan telt a július a karatékák számára, hiszen a KAPOCS Program jóvoltából, országosan öt különböző helyszínen, összesen hét táborban vehettek részt családi karate edzéseken A táborokban megtartott edzések a KAPOCS tematikája szerint zajlottak, vagyis a vezető edzők fokozott figyelmet fordítottak a sérülések megelőzésére és a biztonságos sportolásra.

 Külön öröm volt a szervezők számára, hogy a karatéban olyan mindenki által ismert és elismert nevek vezették az edzéseket és biztosították támogatásukról a programot, mint Shihan Sáfár László 9. dan shotokan, Shihan Mészáros János 8. dan shito-ryu a Magyar Karate Szövetség elnöke, Shihan Kozma Erzsébet és Shihan Juhász Ferenc  7. dan shotokan, Shihan Rostás Tibor 7. dan wado-ryu,  Shihan Borza József  7. dan kyokushin, Shihan Rebicek Gerd 6.dan goju-ryu a magyar karate válogatott edzője és Shihan Büchler Zsolt 5. dan shito-ryu a magyar karate válogatott szövetségi kapitánya.

A programhoz csatlakozott az aikido is, Juhász Gergely 5 danos mester vezetésével három aikido tábor került megrendezésre. Összességében tehát a július hónap 10 KAPOCS tábor megrendezésével zárult.

A táborok mellett folytatódott az edzők megismertetése a KAPOCS program oktatási anyagával, amelynek keretében két helyszínen került sor a KAPOCS képzési alapmoduljainak oktatására.

A programokról sensei Kalmár Árpád készített felvételeket, amelyek a SPORT1 televízó Harcművészmagazin című műsorában kerülnek levetítésre az ősz folyamán. Folytatás augusztusban…..