Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet 2015 szeptemberétől minden évben megrendeznek a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. A nemzetközi eseménysorozat szeptemberben Európa 31 országában zajlik, hazánkban Szövetségünk látja el az esemény nemzeti koordinátori feladatait.

A célunk az, hogy 2017. szeptember 23-30. között minél több ember tegyen az egészségéért, ezzel felkerüljünk Európa sporttérképére, és az Unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljunk meg országszerte.

Célunk eléréséért szerencsére nem egyedül dolgozunk: nagyköveteink, Baji Balázs, Béres Alexandra és Hozleiter Fanny Mosolyka támogatnak minket munkánkban. E cikksorozatban őket szeretnénk röviden bemutatni.

Hozleiter Fanny, ismertebb nevén Mosolyka bestseller író, blogger és motivációs előadó. Mosolyka jó ideje rácáfol az orvosi jóslatokra, rendszeresen sportol, mozog, fejleszti magát és minden nappal azt bizonyítja, hogy a gyógyíthatatlan csak egy vélemény. Álmodozás helyett a a MOST-nak él és cselekszik, így sikerül megvalósítania mindazokat az álmokat, amik pozitív hozzáállása nélkül csak álmok maradnának. Jelenleg az életéről szóló filmet rendez Majd helyett MOST címmel, ami bepillantást enged többek között abba is, hogy ő hogyan teszi életformává a mozgást. Az Európai Sporthét nagyköveteként minket is arra buzdít, hogy éljünk egészségesen, sportoljunk, mozogjunk majd helyett MOST, hiszen a mozgás az élet kiapadhatatlan forrása.

 

4. #BeActive kihívás – Mosolyka

Tarts ki és nyerj! A Sporthéten a Face Team kosarasai mellett Mosolyka állít kihívás elé:1. Súlyzózz bármivel (lehetsz kreatív :)), és posztolj róla kép/videó formájában Facebookon vagy Instagramon a #europaisporthet és #beactive hashtagekkel október 2. hétfő délig2. Ne feledd nyilvánossá tenni a posztod, hogy mi is rátaláljunk :)A kihívások résztvevői között 1-1 akciókamerát és 2-2 #BeActive ajándékcsomagot sorsolunk ki. Mutasd mit tudsz :)Játékszabályzat: https://goo.gl/sqiZQR

Közzétette: Európai Sporthét – 2017. szeptember 23.