Mit? Hogyan? Milyen eszközzel? Avagy útmutatás az online sportolási lehetőségek útvesztőjében.

Sokakhoz hasonlóan a sportrendezvények szervezőinek is alkalmazkodniuk kellett a kialakult járványügyi helyzethez. Kreativitásra és új ötletekre volt szükség, hogy a lakosságot mozgásban tudják tartani. Az elmúlt időszak számos változást hozott, a nagyobb létszámú futóversenyek átköltöztek az online térbe. Az egyéni teljesítmény dokumentálásának online felületre való feltöltésével még az eredményhirdetés is lehetségessé válik ugyanúgy, mint a hagyományos futóversenyeken. Így megmaradhat a „szokásos” versenyérzet úgy, hogy egyénileg, biztonságosan teljesíthetőek a szervezők által meghatározott távok.

Legfrissebb ajánlatunk:

UniFive Online Running Race- Rendhagyó 38. Online 5vös 5km nemzetközi futóverseny

Az 5vös 5km futóverseny éppen 20 éve, 2000. május 11-én indult útjára az Eötvös egyetem akkor felépült új épületeit körül járva. Az egyetemi kampuszon félévenként megrendezett verseny célja az egyetemi polgárok, továbbá a környéken élők és dolgozók megmozgatása – a kezdők számára egy elérhető kihívás, a rendszeresen futóknak pedig felkészültségük felmérésének biztosítása, egyben a közös futás ünnepe. Idén tavasszal a járványhelyzet miatt a szokásos eseményt nem lehetett megtartani, ezért a korlátozásoklazításával, de még mindig elkerülve a tömeges együttlétet, egy egyénileg teljesíthető, online rögzített, virtuális verseny jött létre, a kimaradt sportélmény bepótlására.

A verseny részletei:

Időpont: a távot 2020. június 19., péntek 17:05 és június 24., szerda 22:10 közötti időszakban kell lefutni.

Teljesítés: A verseny teljesítéséhez egy 5 km-es távot kell teljesíteni, GPS-es eszközzel (okostelefon, sportóra stb.), vagy futópadon.

Helyszín: A verseny helyszíne lehet a világon bárhol, szabadtéren (pályán, utcán, erdőben stb.) vagy teremben, futópadon.

A teljesítés igazolásához egy igazoló képet (pl. okosóra képernyőképe) kell beküldeni, amelyen szerepel a lefutott táv (min. 5000 méter), a futás ideje (perc, másodperc), a teljesítés dátuma és időpontja (nap, óra, perc).

Nevezés: Nevezés és az eredmény feltöltése a futás követően a http://eotvos5.elte.hu honlapon található űrlap kitöltésével lehetséges. Egyszerre kell regisztrálni és a teljesítést igazoló képet feltölteni.

Nevezési díj nincs, a versenyen való részvétel ingyenes 😊.

Csatlakozási pont: https://www.facebook.com/events/2763989400553211/