Mit? Hogyan? Milyen eszközzel? Avagy útmutatás az online sportolási lehetőségek útvesztőjében.

Nemcsak a felnőttek, a gyerekek számára is szokatlan és megerőltető ez az időszak, a napi rendszerességű testmozgásra emiatt nekik is kiemelten szükségük van.

Élsportolókat, közéleti személyiségeket, influenszereket, testnevelőket, edzőket és egyetemi hallgatókat fog össze a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) április elején induló kampánya, amely a koronavírus által okozott extrém helyzetre igyekszik hatékonyan reagálni, és segíteni abban, hogy a gyerekeket motiválják a napi rendszeres mozgásra.

Napi ajánlatunk:

Kreatív, érdekes, izgalmas aktivitások főként gyerekeknek

Csatlakozási pont:

Pedagógusoknak és általános iskolás korosztálynak: https://www.facebook.com/diaksport/

Középiskolásoknak: http://www.facebook.com/do60official

A Magyar Diáksport Szövetség saját közösségi médiacsatornáin napi rendszerességű edzéseket, otthoni környezetben végzett sportolással kapcsolatos ötleteket és inspiráló videókat, posztokat tesz közzé, amellyel motiválni szeretné a fiatalokat a mindennapi 60 perces testmozgás megvalósítására.

A kisebbekhez a pedagógusokon, szülőkön keresztül szól a mostani kezdeményezés, amelynek részeként minden nap 14 órakor megjelenik egy 15-20 perces mozgásvideó az MDSZ Facebook oldalán. A videókat testnevelők, edzők, élsportolók és közéleti személyiségek készítik, kifejezetten az általános iskolás korosztályra szabva. A nagyobbakhoz már közvetlenül szól a kampány, nekik a DO60 Facebook és Instagram csatornákon jelenik meg a napi edzéstartalom minden délután 16 órakor.