Április 27-én 230 fő részvételével a Finn Nagykövetséggel együttműködve szövetségünk ismét megrendezte a FINN NOWA eseményt, melyre az ország számos pontjáról – Pest, Békés, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékből – érkeztek résztvevők.

Pertti Anttinen Finn nagykövet megnyitó beszédében kiemelte, hogy hatalmas öröm és megtiszteltetés számára, hogy szövetségünkkel együttműködve idén már 6. alkalommal valósulhatott meg ez az esemény. A kedves fogadtatás után szövetségünk elnöke Czene Attila is köszöntötte a résztvevőket. A beszédek után sor került az előzetesen meghirdetett FINN KVÍZ játék nyerteseinek kisorsolására is.

A mosolygós résztvevők megtöltötték a nagykövetség udvarát és instruktoraink vezetésével pörgős dallamokra végezték el közösen a bemelegítő gyakorlatokat. A nagy csapat ezután indult el a kellemes 4 km-es túrára, melyen szövetségünk elnöke is részt vett. A táv mindenki számára könnyen teljesíthető volt. Aki még csak most ismerkedett a sportág alapjaival annak instruktoraink segítettek elsajátítani a megfelelő bothasználatot.

Az egészséges életmód jegyében a túrát teljesítőket almával ajándékoztuk meg tagszervezetünk jóvoltából. A lenyűgöző fővárosi panoráma, a kellemes idő reméljük felejthetetlen élményt varázsolt a résztvevőknek. Továbbra is célunk a nordic walking sportág és a szabadidősport népszerűsítése. Ezen felül pedig az, hogy rendezvényeinkkel felhívjuk figyelmet az aktív, mozgásgazdag életmód fontosságára!

A program támogatója a Szerencsejáték Zrt.

Galéria: https://masport.hu/finn-nowa-2024-galeria/