Az Európai Bizottság idén is meghirdette a nemzetközi #BeActive díjak pályázatát. A díjakkal minden évben a legsportosabb európai kezdeményezéseket tüntetik ki. A pályázat a magyar érdeklődők előtt is nyitott: május 25-ig négy kategóriában lehet jelentkezni a Bizottság online felületén. Keressük a legaktívabb hazai kezdeményezéseket!

Az Európai Bizottság #BeActive kampánya egész évben közvetíti a fizikai aktivitás és az egészséges életmód fontosságát. A kampány egyik kiemelt eleme a #BeActive Awards felhívás, amelynek keretében 2023. május 25-ig a következő négy kategóriában várják a legsportosabb európai kezdeményezések jelentkezését:

  • #BeActive Workplace (Munkahelyi Díj): A díj az olyan példaértékű munkahelyi tevékenységeket jutalmazza, amelyek az alkalmazottak aktivitását ösztönzik. Ez magában foglalhatja a munkaidőben, ebédidőben vagy munkavégzés előtt/után megvalósított sportos munkakörnyezetet népszerűsítő kezdeményezéseket.

 

  • #BeActive Education (Oktatási Díj): A díj célja, hogy bemutassa, hogyan mozgósíthatja az oktatás a gyerekeket a szokásos iskolai sporttevékenységen kívül. Ez magában foglalhat további aktivitásokat, iskolán kívüli sportprogramokat és egyéb kreatív megoldásokat, amelyek középpontjában az aktív oktatási környezet áll.

 

  • #BeActive Local Hero (Helyi Hős Díj): Ezzel a díjjal jutalmazzák azt az egyéni teljesítményt, amely másokat is aktivitásra sarkall. A díjjal azokat a személyeket ismeri el, akik következetesen dolgoztak a sport és/vagy a fizikai aktivitás népszerűsítéséért a helyi közösségükben.

 

  • #BeActive Across Generations (Generációkon Át Díj): A díjjal az olyan nemzedékek közti sportot népszerűsítő projekteket jutalmazzák, amelyek által mindenki részesülhet az egészséget és a közérzetet javító lehetőségekből. Ez magában foglalhatja a különböző generációkhoz kapcsolódó tevékenységek népszerűsítését, az egészséges életmódra nevelést, valamint a sport és fizikai aktivitásokhoz való könnyebb hozzáférést minden nemzedék számára.

 

A pályázatok értékelését független szakértők végzik majd. A kategóriák győztesei 10.000 eurót és kommunikációs támogatást kapnak jutalmul, míg a 2. és 3. helyezettek 2500 euróval gazdagodnak. Eredményhirdetés 2023 novemberében várható.

A felhívásra várhatóan számos európai országból érkeznek jelentkezések, így ismét rendkívül nagy verseny várható, de a közelmúlt magyar sikerei jelzik, hogy érdemes pályázni! 2021-ben a hazai iData Kft. nyerte el a #BeActive Workplace díjat, de a Gyerünk Anyukám! mozgalmat, a Bethesda Gyermekkórházat, és a Adevinta Hungary-t is díjazták korábban.

A felhívás pontos részletei itt olvashatók.

Jelentkezési határidő: 2023. május 25. 17:00 

A jelentkezés az Európai Bizottság online felületén, szövetségünktől függetlenül zajlik, de szívesen nyújtunk segítséget az érdeklődőknek az esetleges technikai kérdésekkel kapcsolatban az info@europaisporthet.hu címen.

 

#BeActive