Közel 400 ezer embert mozgatott meg ezen az őszön a Magyar Szabadidősport Szövetség

Ősszel is aktivizálta a lakosságot #BeActive mozgáskampányával a Magyar Szabadidősport Szövetség. Az utóbbi hetekben országszerte közel 400 ezren vettek részt  a szervezet ingyenes eseményein, többek közt a szezonnyitó Családi Mozgásfesztiválon, a szeptemberi Európai Sporthéten és az éjszakai sportolásra csábító #BeActive Night-on, valamint az októberi Világ Gyalogló (HÓ)Napon.

 Húzós napom volt. Hűvös van odakint. Nyűgös vagyok, nincs kedvem kimozdulni. Ma pont nem jó, majd inkább holnap… Ugye ismerősek ezek a mondatok? Sajnos gyakran hajlamosak vagyunk üres kifogások keresésére, ha épp olyan tevékenységről van szó, amely kicsit is megerőltető a számunkra. Pedig a testi-lelki egészségünk megőrzésének érdekében kiemelten fontos a rendszeres mozgásban gazdag életmód. Erre irányította rá a figyelmet a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) őszi #BeActive kampánya.

A szervezet ingyenes programjainak sorát a Családi Mozgásfesztivál nyitotta szeptember elején. A Puskás Aréna Nyugati Parkjában több mint 100 mozgásforma közül választhatott a közel 3300 résztvevő. Ezt követte az őszi szezon kiemelt eseménye, a szeptember 23-30. közötti Európai Sporthét, amely a legnagyobb nemzetközi szabadidősport programként itthon is nagyon népszerűbb. A „Mozdulj te is Európával!” mottóhoz hűen 490 programon mintegy 350 ezer ember sportolt együtt Európával, ezzel Magyarország ismét a program egyik legaktívabb résztvevője lett!

„A kampány sikerét mutatja, hogy nemcsak a résztvevők száma nőtt tavalyhoz képest, de több tucat új eseményszervező is csatlakozott a programhoz. Még az is lehet, hogy azért, mert idén egy frappáns, ironikus videóval népszerűsítettük a Sporthetet… Ez a kisfilm humorral fűszerezve tükrözte azt a tipikus halogatós hozzáállást, amin szeretnénk változtatni. Nagyon örülünk, hogy minden megyébe eljutott #BeActive üzenetünk és a kifogások helyett a mozgás öröme volt a győztes!” – nyilatkozta Czene Attila, a MASPORT elnöke.

A Sporthét keretében szeptember 24-én izgalmas éjszakai #BeActive Night események is zajlottak, többek között Székesfehérváron, Szolnokon, Kecskeméten és Zalaegerszegen, sőt online köredzések is elérhetők voltak a moveplay.hu oldalon. De hatalmas siker volt a túrázni vágyókat mozgósító Világ Gyalogló (HÓ)Nap is. Az októberi, szintén országos volumenű eseménysorozathoz közösségek, nyugdíjas szervezetek, tanintézmények (bölcsődék, óvodák, iskolák), és MASPORT-tagszervezetek csatlakoztak helyi szervezésű gyalogtúrákkal, játékos vetélkedőkkel és egyéb sportprogramokkal. A mintegy 18 ezer résztvevő összesen közel 2200 kilométert tett meg.

A MASPORT őszi sorozata tehát nagy tömegeknek segített felülkerekedni a kifogásokon és lendületbe jönni. Nincs megállás, a szervezet ígéri, hogy a jövő évben sem maradunk színes #BeActive programok nélkül.